Primul centru de colectare DEEE din judetul Timis

Scris de Viorel Dogaru | Publicat in 25.05.2012 14:48 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Săcălaz - Primul centru de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice din judeţul Timiş, realizat la standarde europene, a fost inaugurat pe 25 mai 2012 în comuna Săcălaz, fiind al 10-lea centru al Reţelei Naţionale de Colectare, o iniţiativă a Asociaţiei RoRec. 

Totuşi, până la respectarea normelor europene, drumul este lung, în condiţiile în care la nivelul Uniunii Europene se cere existenţa unui asemenea centru la fiecare 50.000 de locuitori, unde să fie colectate cel puţin 4 kg de DEEE pe cap de locuitor.
DEEE-urile, adică deşeurile de echipamente electrice şi electronice, pot conţine substanţe nocive precum mercur, nichel, plumb sau cadmiu, care, netratate corespunzător, pot dăuna mediului şi sănătăţii oricăruia dintre noi.
Săcălazul se alătură, astfel, Reţelei Naţionale de Colectare, prin deschiderea centrului în Parcul Industrial Săcălaz nr.1, unde va deservi cei peste 11.000 de locuitori din Săcălaz şi va oferi servicii de colectare de la domiciliu pentru persoane juridice, dar şi pentru aparatură voluminoasă.
Ca la orice inaugurare, nu au lipsit nici oficialităţile, de la Ilie Todaşcă - primarul Comunei Săcălaz, Valeriu Tabără - fostul ministru al Agriculturii, bănăţeanul Liviu Popeneciu - preşedintele Asociaţiei Române pentru Reciclare RoRec, precum şi Liliana Oneţ - noul subprefect al judeţului Timiş.
Noul centru de colectare din Săcălaz oferă persoanelor fizice şi juridice un serviciu gratuit de colectare de la domiciliu/sediu pentru aparatura grea sau voluminoasă, prin comandă la telefon 0751302114 şi 0726114180, numere apelabile de luni până vineri, între orele 9 şi 15.
Locuitorii din Săcălaz şi zonele din proximitatea comunei au posibilitatea de a se debarasa de echipamentele vechi sau defecte, prin aducerea lor la centrul din Parcul Industrial Săcălaz, în fiecare sâmbătă, între orele 9 şi 15.
Deschiderea centrului de colectare a inclus şi o campanie de colectare deşeuri electrice şi electronice, derulată în 4 puncte provizorii, în ziua lansării centrului. Toţi deponenţii au fost înscrişi automat la o tombolă cu premii oferite de partenerul Whirlpool, membru fondator al Asociaţiei Române pentru Reciclare RoRec, premiile fiind oferite în cadrul unei ceremonii festive derulate tot vineri, 25 mai, începând cu ora 21, pe scena amenajată în centrul comunei Săcălaz, pe lângă spectacolul muzical asigurat de trupa lui Adrian Bărar, Cargo.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.