Primul festival din TRANSILVANIA pentru cei pasionati de TEHNOLOGIE si INOVATIE vine si la TIMISOARA

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 03.09.2017 10:37 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

TechFest 2017 incepe in 9 octombrie la Timişoara, continua din 27 octombrie la Cluj şi se incheie in 19 noiembrie la Iaşi.
Prima ediţie TechFest, desfaşurata in noiembrie 2016, la Cluj-Napoca, a insemnat 3.200 de participanţi, 25.000 de vizitatori, 118 companii, instituţii şi organizaţii şi premii in valoare totala de 25.000 de euro.

Primul festival din Transilvania dedicat tehnologiei, TechFest, lansat in toamna anului trecut la Cluj-Napoca, se extinde la cea de-a doua ediţie şi la Iaşi şi Timişoara.
Timp de o saptamana, in fiecare din cele trei oraşe se vor desfaşura conferinţe, expoziţii, forumuri, competiţii şi ateliere dedicate celor pasionaţi de tehnologie şi de inovare.

„Reacţiile pe care le-am primit dupa ediţia-pilot de la Cluj din partea mediului IT, de business, al administraţiei şi din partea publicului larg ne-au incurajat sa dezvoltam acest concept in premiera in ţara noastra. Am ales Iaşiul şi Timişoara deoarece, la fel cu Clujul, sunt importante oraşe universitare, efervescente, cu comunitaţi pasionate de tehnologie şi inovaţie”, a declarat Cristian Dascalu, din partea organizatorilor TechFest.

Ajuns la cea de-a doua ediţie, TechFest este un eveniment de tip umbrela care işi propune sa-i aduca impreuna pe toţi cei pasionaţi de tehnologie şi inovaţie, fie ca vorbim de aplicaţii de conectivitate, soluţii inteligente de business, realitate virtuala, roboţi sau inteligenţa artificiala.
Ediţia 2017 aduce evenimente ale comunitaţii tech, workshopuri, forumuri destinate managerilor din industrie, sesiuni de startup pitching, evenimente de gaming, competiţii de tip hackathon, conferinţe pe teme dedicate tehnologiei, gale regionale ale premiilor industriei şi expoziţii tehnologice pentru publicul larg.

Evenimentul de la Timişoara se desfaşoara in perioada 9-15 octombrie; la Cluj-Napoca, TechFest 2017 are loc intre 27 octombrie şi 5 noiembrie, iar la Iaşi - intre 13 şi 19 noiembrie.
Pe AGENDA FESTIVALULUI figureaza Timişoara ITO Forum – 9 octombrie (luni) - Centrul Regional de Afaceri Timişoara, Innovate IT Worksop – 10 octombrie (marţi) - Incuboxx Timişoara, Digital & Tech Talks – 11-12 octombrie (miercuri-joi) - Incuboxx Timişoara, Tech Industry Awards – 12 octombrie (joi), Gaming Night – 13-14 octombrie (joi-vineri) - Club Black Box, ExpoTech – 13-14-15 octombrie (vineri, sambata, duminica) - Iulius Mall, Sprint Demo Day – 2 octombrie (duminica) - Incuboxx Timişoara...

Prima ediţie TechFest a avut loc in noiembrie 2016 la Cluj-Napoca şi a adus 3.200 de participanţi la evenimentele adresate programatorilor, antreprenorilor şi managerilor din domeniul IT: hackathonul MegaHack, dezbaterea Smart City Forum, conferinţele TechTalks, Codecamp şi Business Mixer, competiţia Transilvania Demo Day şi lansarea parcului ştiinţific şi tehnologic TETAPOLIS, vizitele la companii din cadrul Tech Open Days şi gala Tech Industry Awards.
Acestora li se adauga zeci de mii de vizitatori ai expoziţiei tehnologice ExpoTech de la Iulius Mall.
Evenimentul a mai insemnat premii in valoare totala de 25 de mii de euro, 4.250 de ore cumulate de programare la MegaHack şi 70 de ore de prezentari susţinute de specialişti. In total, au fost implicate 118 companii, instituţii şi organizaţii.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.