Primul portal turistic al Banatului

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 19.12.2013 15:57 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Asociaţia Tehimpuls – al carui membru fondator este Agenţia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest) – colaboreaza cu Agenţia pentru Dezvoltare Socio-Economica Banat din Zrenjanin (Serbia) in vederea realizarii unui portal turistic care sa cuprinda intreaga oferta turistica a regiunii Banat (Banatul romanesc şi Banatul sarbesc) – www.banatour.eu.
Portalul va fi realizat in cadrul proiectului „Regenerarea turismului transfrontalier prin servicii inovative pentru beneficiul comunitaţilor locale“ finanţat prin Programul IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania-Republica Serbia. Asociaţia Tehimpuls este lider in cadrul acestui proiect iar Agenţia pentru Dezvoltare Socio-Economica Banat din Zrenjanin (Serbia) indeplineşte rolul de partener in cadrul proiectului.
Portalul www.banatour.eu işi propune sa revigoreze turismul din Banat prin prezentarea tuturor informaţiilor utile unui vizitator al regiunii intr-o forma inovativa.
Astfel, portalul va fi trilingv (romana, sarba şi engleza) şi va conţine o harta interactiva a regiunii pe care utilizatorii o vor putea interoga pentru obţinerea de informaţii suplimentare, fotografii dinamice, va integra sisteme pentru achiziţia de bilete la diverse evenimente şi realizarea de rezervari pentru cazare la pensiuni şi hoteluri din regiune.
Portalul va conţine şi un calendar cu evenimente din regiunea Banat şi informaţii despre acestea, o aplicaţie-suport pentru planificarea unei calatorii in regiune (Trip Planner) şi informaţii transmise in timp real despre vreme.
De asemenea, va fi creata o aplicaţie speciala care sa permita accesarea informaţiilor de pe pagina web pe telefoanele mobile inteligente.
Pentru asigurarea actualizarii informaţiilor conţinute de portal şi pentru prezentarea mai multor perspective, va fi creata o secţiune dedicata membrilor care va permite inregistrarea celor interesaţi sa editeze şi sa posteze informaţii in vederea promovarii produselor şi serviciilor turistice din Banat.
Forumul din cadrul portalului www.banatour.eu se va adresa tuturor celor care vor vizita portalul şi care sunt interesaţi de serviciile de turism din regiunea Banat.   
Proiectul „Regenerarea turismului transfrontalier prin servicii inovative pentru beneficiul comunitaţilor locale“ in cadrul caruia se finanţeaza postalul www.banatour.eu are o valoare de aproximativ 334.000 euro dintre care finanţarea nerambursabila este de aproximativ 316.500 euro. Proiectul se va desfaşura pe parcursul a 18 luni urmand a se incheia in luna aprilie a anului 2014.
Pe langa crearea portalului, proiectul vizeaza infiinţarea şi dezvoltarea unei organizaţii care sa asigure promovarea turismului transfrontalier şi susţinerea administraţiilor locale in procesul de creare a unui brand turistic regional.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.