Primul roman care a castigat concursul pentru corul Radio France – Paris este student la Universitatea de Vest

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 27.03.2015 13:06 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Haţegan Nicolae, student in anul IV Canto la Universitaţii de Vest din Timişoara - Facultatea de Muzica şi Teatru, clasa conf. univ. dr. Marius Manyov, este primul roman care a reuşit sa caştige concursul pentru corul Radio France – Paris (La maison de la radio, choeur de Radio France).

La acest prestigios concurs au participat 42 de concurenţi din ţari precum Franţa, Canada, Columbia, Germania, etc.
Aceştia au concurat pentru patru posturi in partida de tenor.
Juriul a fost reprezentat de 15 personalitaţi marcante, printre care directorul muzical de la Radio France, profesori de la Conservatorul din Paris, membri ai corului.

Concursul a cuprins trei mari etape prin care candidaţii se eliminau succesiv, ajungandu-se ca la ultima etapa sa ramana doar opt participanţi.
La proba de lied, Haţegan Nicolae a cantat Crizanteme de Sabin Dragoi, reprezentand la nivel de excelenţa creaţia muzicala romaneasca.

Haţegan Nicolae a fost nu numai primul roman care a caştigat Concursul Corul Radio Paris (La maison de la radio, choeur de Radio France), dar şi cel mai tanar concurent (28 de ani), considerandu-se pana in prezent ca la acest prestigios concurs te poţi prezenta doar daca ai o maturitate artistica şi un repertoriu  implinit la experienţa varstei de cel puţin 40 de ani.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.