Prin Timis vin, prin Arad pleaca

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 16.01.2012 22:15 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Arad - La sfârşitul săptămânii la Punctele de Trecere a Frontierei din judeţul Arad au fost depistate 8 persoane de diferite cetăţenii: România, Republica Moldova, Angola, Siria, Palestina care vroiau să iasă din ţară folosindu-se de documente false sau aparţinând altor persoane.

În data de 15.01.2012, în jurul orelor 17.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat pentru efectuarea formaliăţilor, cetăţeanul german Qussei H. în vârstă de 39 ani, la volanul unui autoturism marca ,, OPEL' înmatriculat în Germania, în care călătoreau ca pasageri alte două persoane. La controlul de frontieră, persoana de sex feminin s-a legitimat cu un paşaport german, iar pentru copil a prezentat un paşaport pentru copii german. Din studiul documentelor a rezultat că persoanele prezente la control nu sunt una şi aceeaşi cu cele din documentele de călătorie. În urma verificărilor şi din declaraţiile cetăţeanului german rezultă că persoana de sex feminin este cetăţean palestinian fiind şi soţia sa, iar minorul este fiul lor şi doreau să ajungă în Germania. Despre documentele celor doi cetăţeanul german declară că aparţin copiilor săi din Germania.

În data de 14.01.2012, în jurul orelor 12.00 la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-au prezentat pentru a călători în Austria două persoane de sex masculin care s-au legitimat cu un paşaport şi o carte de identitate eliberate de autorităţile din România. Cu ocazia efectuării controlului documentelor de călătorie, poliţiştii de frontieră au constatat ca persoanele care s-au prezentat la controlul de frontieră nu sunt una şi aceeaşi cu persoanele din fotografiile documentelor prezentate la control. În urma verificărilor s-a stabilit că cei doi sunt cetăteni sirieni. Din declaraţiile persoanelor în cauză a rezultat că documentele de călătorie le-au cumpărat din Bucureşti contra sumei de 3000 euro de la o persoană necunoscută.

La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat pentru ieşirea din ţară o persoană de sex feminin care s-a legitimat cu o carte de identitate românească. Cu ocazia efectuării controlului documentului de călătorie, poliţiştii de frontieră au constatat ca persoana care s-a prezentat la controlul de frontieră nu este una şi aceeaşi cu persoana din fotografia documentului prezentat la control. În urma verificărilor s-a stabilit că este vorba despre cetăţeanul român Camelia S. în vârstă de 19 ani. Din declaraţia persoanei în cauză a rezultat că documentul de călătorie aparţine verişoarei sale.

La ieşirea din România s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră doi străini care s-au legitimat cu cărţi de identitate româneşti. Cu ocazia efectuării controlului documentelor de călătorie, poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor, motiv pentru care s-a procedat la o verificare amănunţită a acestora cu ajutorul aparaturii din dotare, ocazie cu care s-a constatat că sunt false. În urma verificărilor efectuate a rezultat că persoanele în cauză sunt cetăţeni Republica Moldova, Larisa S. de 48 ani şi Savelie C. de 20 ani aceşti doreau să ajungă în Spania respectiv Praga, iar pentru documentele de călătorie au plătit între 250 şi 300 euro

La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac s-a prezentat pentru ieşirea din ţară o persoană de sex masculin care s-a legitimat cu carte de identitate, permis de conducere şi certificat de naştere portugheze.Cu ocazia efectuării controlului documentelor de călătorie, poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor, motiv pentru care s-a procedat la o verificare amănunţită a acestora cu ajutorul aparaturii din dotare, ocazie cu care s-a constatat că sunt false. În urma verificărilor efectuate a rezultat că persoana în cauză este cetăţean Angola care a declarat că dorea să ajungă în Portugalia.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.