Principesa Margareta si Principele Radu aduc Craciunul Regal la Timisoara

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 13.12.2013 15:43 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Miercuri, 18 decembrie 2013, incepand cu ora 17.00, Curtea Veche Publishing invita cititorii din Timisoara la o dubla lansare de carte regala, gazduita de Iulius Mall din Timisoara.
Volumele “Craciunul regal” si “Margareta. Portretul Principesei Moştenitoare” vor fi lansate in prezenta Altetelor Lor Regale Principesa Margareta si Principele Radu ai Romaniei.
Evenimentul va fi urmat de o sesiune de autografe.

”Craciunul regal” de Altetele Lor Regale Principesa Margareta si Principele Radu ai Romaniei va invita la o calatorie de un secol si jumatate in care vehicul nu sunt o trasura, un vagon de tren sau o masina, ci resedintele regale.
 In calendarul Familiei Regale, sarbatorile de Craciun reprezinta fila cea mai bogata in intelesuri, in traditii si credinta, iar totul are un inceput mult mai indepartat, in decembrie 1866, cand tanarul Principe Suveran Carol gazduia, in modestul sau Palat Domnesc de pe Calea Victoriei, primul Craciun in Romania.
Volumul este structurat in functie de locul in care au fost gazduite sarbatorile de iarna si bogat ilustrat cu fotografii din fiecare perioada.
In primul capitol, se vorbeste despre Craciunul din vremea Regilor Carol I, Ferdinand, Carol al II-lea si Mihai, in timp ce cel de-al doilea capitol cuprinde Craciunul regal din exil.
Al treilea capitol este dedicat Craciunului regal din zilele noastre petrecut la Savarsin de Regele Mihai si de familia sa, care, din anul 2001, au reluat traditiile dinainte de plecarea Regelui in 1948.
Ultima parte a carţii cuprinde mesajele de Craciun ale Regelui Mihai din anul 2001 incoace.

 “Margareta. Portretul Principesei Moştenitoare” de Sandra Gatejeanu Gheorghe, Director de Protocol al Casei Regale a Romaniei, vorbeste despre copilaria şi adolescenţa Principesei Moştenitoare, despre studiile şi experienţa comunitara, despre viaţa de familie, interesele si activitatile intreprinse de Principesa Margareta in folosul Romaniei.
Volumul-bijuterie este conceput pornind de la amintirile Alteţei Sale Regale si apeland la documente, fotografii, obiecte personale, dar si lucruri ce fac parte din Colecţia Regala, unele dintre ele prezentate in premiera in carte.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.