Principiile moderne ale dreptului penal. De la chinezi, cu simpatie academica...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 14.06.2013 13:38 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Facultatea de Drept din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara a primit vizita unei delegaţii de profesori şi cercetători în domeniul dreptului penal şi al dreptului procesual penal de la Academia de Ştiinţe Sociale din Shanghai (China), condusă de prof. dr. Ye Qing (vice-preşedintele Academiei şi director al Institutul de Ştiinţe Juridice), alături de Du Wenjun, Tu Longke, Chen Ling şi Duan Zhanchao, profesori şi cercetători în cadrul institutului.
Programul vizitei a inclus masa rotundă Globalizarea şi dreptul procesual penal şi conferinţa Noul Cod penal şi noul Cod de procedură penală: mai aproape de principiile moderne ale dreptului penal, precum şi conferinţa despre noile modificări ale dreptului procesual penal în China (On New Amendments to Criminal Procedure Law of China), susţinută de prof. dr. Ye Qing.
La manifestări au participat specialişti în drept penal şi drept procesual penal de la Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea din Bucureşti şi Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor şi instituţiilor relevante din domeniul juridic în plan naţional (Ministerul Justiţiei, Parchetul General de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Institutul de Cercetări Juridice Acad. Andrei Rădulescu al Academiei Române).
Între Facultatea de Drept din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara şi Institutul de Ştiinţe Juridice al Academia de Ştiinţe Sociale din Shanghai a fost semnat, cu acest prilej, un acord de cooperare academică.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.