Prins cu mita, acuzat doar de trafic de influenta!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 25.07.2015 12:49 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Timişoara au dispus reţinerea pentru 24 de ore, incepand de la data de 24.07.2015, ora 21:30, pana la data de 25.07.2015, ora 21:30 a inculpatului IOŢCU PETRU NICOLAE, preşedinte al Consiliului Judeţean Arad, cu privire la savarşirea infracţiunii de trafic de influenţa.

In cursul anului 2012, inculpatul Ioţcu Petru Nicolae, in calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Arad, a pretins de la administratorul unei societaţi comerciale suma de 40.000 de euro, pentru a-şi exercita influenţa in cadrul procedurii organizate la nivelul Consiliului Judeţean Arad, pentru atribuirea preferenţiala a unui contract de achiziţie publica privind 'Furnizarea in leasing de echipamente medicale pentru dotarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţa Arad', in valoare de 1.600.000 de euro.
Astfel, inculpatul Ioţcu Petru Nicolae, a determinat funcţionari din subordine sa intocmeasca un caiet de sarcini preferenţial şi a stabilit comisia de evaluare a ofertelor depuse, influenţand pe membrii comisiei, astfel incat aceştia sa stabileasca ca şi caştigator al procedurii societatea menţionata anterior in asociere cu o alta firma.
Urmare a acestei influenţe exercitate, contractul respectiv a fost caştigat in luna octombrie 2014 de catre asocierea formata din cele doua societaţi.
La data de 22 iulie 2015 inculpatul Ioţcu Petru Nicolae a primit de la administratorul firmei respective, printr-un intermediar, suma de 35.000 lei, urmand ca ulterior sa i se remita in mai multe tranşe şi diferenţa din suma totala pretinsa.
In data de 24 iulie 2015, cu ocazia primirii sumei de 10.000 euro de la persoana intermediara (reprezentand o noua tranşa din suma totala de 40.000 de euro), inculpatul Ioţcu Petru Nicolae a fost prins in flagrant de catre procurorii anticorupţie, asupra sa fiind gasita suma respectiva de bani.

Inculpatului Ioţcu Petru Nicolae i s-a adus la cunoştinţa calitatea procesuala şi acuzaţiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala, urmand sa fie prezentat la data de 25 iulie 2015, Tribunalului Timiş, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.