Probleme imobiliare de Timişoara pentru ambasadorul Frantei

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 01.02.2013 20:15 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Philippe Gustin, ambasadorul Franţei în România, va efectua, pe 5 şi 6 februarie, vizite în oraşele Timişoara, Arad şi Resiţa.

Pe 5 februarie, la Timişoara, ambasadorul Philippe Gustin va avea o întrevedere cu Nicolae ROBU, primarul oraşului, cu Titu BOJIN, preşedintele consiliului judeţean, şi cu Liliana ONET, subprefect al judeţului, pentru a discuta situaţia imobiliară a Institutului Francez din Timişoara.
De asemenea, ambasadorul va vizita şi platforma industrială MGI Coutier, un simbol al dinamismului relaţiilor franco-române.

În aceeaşi zi, la Arad se va întâlni cu Gheorghe FALCA, primarul din Arad, şi cu Nicolae IOTCU, preşedintele consiliului judeţean, dar şi cu directorul Festivalului de teatru francofon pentru liceeni, pentru a discuta despre semnificaţiile francofoniei.
De asemenea, în cadrul deplasării la Arad vor fi abordate şi subiecte economice, ambasadorul urmând să întâlnească aici mai mulţi antreprenori. 

Întors la Timişoara, ambasadorul francez va participa, la Institutul Francez din Timişoara, la vernisajul  expoziţiei «Francezi şi Români în Marele Război», realizat în cadrul pregătirilor pentru comemorarea centenarului Primului Război Mondial.

Pe 6 februarie, ambasadorul Franţei va avea întrevederi şi cu Sorin FRUNZAVERDE, preşedintele consiliului judeţean Caraş Severin, şi cu Mihail STEPANESCU, primarul oraşului Reşiţa, discuţiile fiind în principal despre prezenţa şi activitatea companiilor franceze.
Tot la Reşiţa, ambasadorul Philippe Gustin va vizita Universitatea locală şi biblioteca.

În după-amiaza aceleiaşi zile, ambasadorul va reveni la Timişoara pentru a vizita Muzeul Revoluţiei.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.