Program curatorial Camera Lucida la Galeria Calina

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 26.02.2012 16:03 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Luni, 27 februarie, de la ora 18, Galeria Calina anunţă vernisajul expoziţiei Ecranul Transparent, purtând semnătura Dianei Vidraşcu. 

Născută în anul 1987, a absolvit în 2009 secţia Imagine de film a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică I. L. Caragiale, Bucureşti, şi masteratul aceleiaşi facultăţi în 2011, cu o lucrare despre Cinéma Vérité şi imaginea filmului realist. E operator de film şi ultimele proiecte la care a lucrat sunt documentarele Tomato Cans de Ivana Mladonovic şi Vorbitor de Radu Muntean. Doctorandă a Centrului de Excelenţă în Studiul Imaginii, Universitatea Ion Mincu, Diana Vidraşcu trăieşte şi lucrează în Bucureşti.
În acelaşi timp, Galeria Calina găzduieşte platforma curatorială independentă Camera Lucida, care propune o întâlnire între două tipuri de imagini, instanţe sau perspective. Cu un accent mai puternic pe video, fotografie, instalaţie şi obiect, programul Camera Lucida va încerca să depăşească discursurile ierarhice şi normative asupra operelor de artă, concentrându-se pe proiecte artistice relevante. Cercetarea acestor proiecte nu se va rezuma la expoziţii (expoziţia fiind doar unul dintre instrumentele cu care un artist sau un teoretician lucrează), ci va include dezbateri, artist-talks şi prezentări.
Primii artişti prezenţi în cadrul acestui program sunt Diana Vidraşcu, Suzana Dan, Saddo & Heliana, Daniel Djamo, Doru Dumitrescu, Mircea Popescu şi Lea Rasovszky.
Curator: Diana Marincu, doctorandă la Universitatea de Arte Bucureşti, secţia Istoria si Teoria Artei, cu o cercetare despre rolul si poziţia curatorului în câmpul artei contemporane.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.