Programul lunii septembrie la Teatrul German

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 04.09.2013 17:16 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - În deschiderea stagiunii 2013-2014, Teatrul German din Timişoara îi întâmpină pe spectatori cu ”derdiedans”, performance după un concept de Florin Fieroiu.

Joi, 12 septembrie 2013, ora 19,30, în sala Teatrului German
derdiedans
Performance după un concept de Florin Fieroiu
Coordonarea artistică: Florin Fieroiu
Scenografia: Cristina Milea
Dramaturgia: Cristina Toma, Valerie Seufert • Muzica: Vlaicu Golcea
Cu: Ioana Iacob, Daniela Török, Olga Török, Silvia Török, Anne-Marie Waldeck, Franz Kattesch, Konstantin Keidel, Georg Peetz, Horia Săvescu şi Radu Vulpe.
Un spectacol non-narativ. Imagini alterate ale unui corp descompus în gesturi. Traiectorii non-psihologice. Afirmaţii coerente proiectate într-o sintaxă confuză. Egalitate de opinii.
În loc de subiect, un mecanism. Un triunghi, o bicicletă, patru stâlpi, un perete elastic, o masă, o maşină de spălat. Funcţional.
O instalaţie umană cu zece actori. Entuziasm contagios sau frică paralizantă. Aşteptări declamate sau nerostite. Ce-ar trebui să... Cea mai puternică dorinţă...
Ce-am uitat să... Ieri, chiar nu mai există. Cel de-acum o secundă e mort. Nimic impus. Nimic de exclus: stres, ignoranţă, dezgust.
Despre coerenţa disfuncţionalităţii. Despre efectul carenţei ori al surplusului de magneziu asupra stării atât fizice, cât şi psihice. Despre viaţă şi amnezie autoindusă.
SPECTACOL CU traducere simultană ÎN LIMBA ROMÂNĂ.

Sâmbătă, 14 septembrie 2013, ora 19,30, în sala Teatrului German
NUNTA MICILOR BURGHEZI
de Bertolt Brecht
Regia: Alexandru Dabija
Decorul şi costumele: Dragoş Buhagiar ▪ Dramaturgia: Valerie Seufert
Vorbirea scenică: Luise Gebauer  ▪ Coregrafia: Florin Fieroiu
Cu: Rareş Hontzu, Dana Borteanu, Olga Török, Silvia Török, Franz Kattesch, Georg Peetz, Ioana Iacob, Radu Vulpe, Konstantin Keidel
Piesa zugrăveşte într-un cadru comic degradarea micii burghezii: la o nuntă se întâlnesc mirii, tatăl şi sora miresei, mama mirelui şi câţiva prieteni. Sărbătoarea se transformă treptat într-o catastrofă. Invitaţii se poartă nepoliticos unii cu alţii, se bagă unul peste altul când vorbesc, se duşmănesc şi fac tot felul de apropouri vulgare. Ca şi cum nu ar fi de ajuns, mirele începe să epateze cu faptul că el însuşi a construit mobila. Iar concluzia de final e: „Slavă Domnului şi diavolului că au plecat în sfârşit!
SPECTACOL CU supratitrare ÎN LIMBA ROMÂNĂ.

Marţi, 17 septembrie 2013, ora 19,30, în sala Teatrului German
PESCĂRUŞUL
de Anton Pavlovici Cehov
Regia: Yuri Kordonsky
Decorul şi costumele: Dragoş Buhagiar ▪ Dramaturgia: Valerie Seufert
Vorbirea scenică: Mareike Tiede
Cu: Ioana Iacob, Enikő Blénessy, Olga Török, Anne-Marie Waldeck, Franz Kattesch, Konstantin Keidel, Georg Peetz, Horia Săvescu, Rareş Hontzu, Radu Vulpe şi Aljoscha Cobeţ, Isa Berger, Paul Cebzan, Dana Borteanu.
„Un subiect pentru o scurtă povestire. Pe malul unui lac trăieşte de mică o copilă ca dumneavoastră; ea iubeşte lacul ca un pescăruş şi trăieşte liberă şi fericită ca un pescăruş. Un bărbat trece din întâmplare pe acolo, o vede şi o ucide din pură plictiseală, ca pe acest pescăruş.“
Pe o moşie se adună un grup de oameni în jurul actriţei, Irina Nikolaevna Arkadina, care îmbătrâneşte. Fratele ei, iubitul ei, scriitorul Trigorin, fiul ei, care se preocupă de asemenea cu scrisul, iubita sa Nina, care joacă piesa lui, o familie de moşieri împreună cu fiica lor, un doctor şi un învăţător.
Nina, care îşi doreşte să devină actriţă, impresionată de succesul lui Trigorin se îndrăgosteşte de acesta. Astfel ea aduce o instabilitate în relaţiile tuturor celor prezenţi, formându-se un lanţ de îndrăgostiţi nefericiţi, ale căror eşecuri le determină atât viaţa cât şi conversaţiile.
SPECTACOL CU SUPRATITRARE ÎN LIMBA ROMÂNĂ.

în cadrul festivalului internaţional de teatru din Tbilisi, Georgia
22 septembrie 2013
derdiedans
Performance după un concept de Florin Fieroiu

Bilete şi rezervări:
Bilete online pe: www.teatrulgerman.ro, www.biletmaster.ro sau la agenţia Teatrului German, din strada Alba-Iulia nr. 2.
Rezervări la agenţia Teatrului German, din strada Alba-Iulia nr. 2, sau Tel. 0256-43 57 43, Fax 0256-201293
Marţi - Vineri: 10-15; 17-19, Sâmbătă: 10-15, precum şi cu o oră înainte de începerea spectacolului.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.