Prohibitie de alcool in Campusul Universitar

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 14.11.2012 17:33 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - La iniţiativa primarului Nicolae Robu, care s-a săturat de sesizările şi reclamaţiile privind conturbarea liniştii si ordinii publice, dar şi pentru asigurarea unui climat sănătos de studiu şi odihnă studenţilor cazaţi,Consiliul Local va supune votului în plen aprobarea delimitării Campusului Universitar Timişoara. 

Perimetrul Campusului Universitar Timişoara va cuprinde următoarele străzi: Str. Al Vaida Voievod – de la str. Daliei pana la Aleea F.C. Ripensia partea căminelor studenţeşti(nu sunt incluse nr. 2, 4, 6, 8, si 10), Str. Virgil Birou – in totalitate respectiv de la B-dul Eroilor pana la str. Al. Vaida Voievod; Str. Ion Vidu (fosta str. Siret) – de la str. Cluj pana la Aleea F.C. Ripensia; Str. Cluj – de la str. Ion Vidu pana la Piaţa Leonardo da Vinci si Aleea F.C. Ripensia; Aleea F.C. Ripensia de la B-dul Eroilor pana la Piata Leonardo da Vinci; Str. Aurelianus – de la Str. Socrate pana la Str. Al. Vaida Voievod; Aleea Studenţilor – in totalitate respectiv de la Str. Daliei pana la Aleea F.C. Ripensia; Str. Socrates nr.10.
În acelaşi timp se vor aproba şi condiţiile pentru desfăşurarea activităţilor comerciale, de alimentaţie publică şi prestări servicii în perimetrul Campusului Universitar Timişoara:
a) Se interzice cu desăvârşire comercializarea băuturilor alcoolice in perimetrul Campusului Universitar Timişoara. Din aceasta categorie fac parte si berea sau orice alt produs care conţine un amestec de bere si de băuturi nealcoolice, care au o concentraţie alcoolica mai mare de 0,5% în volum.
b) Orarul de funcţionare al agenţilor economici care desfăşoară activităţi comerciale, de alimentaţie publica sau de prestări servicii in perimetrul Campusului Universitar Timişoara se poate stabili in intervalul orar 6-24.
În cazul nerespectării celor menţionate, se vor aplica sancţiuni pentru nerespectarea prevederilor de la lit a) cu amenda cuprinsa intre 500 si 2500 lei, iar pentru nerespectarea prevederilor lit b) comercianţii vor fi sancţionaţi conform legislaţiei in vigoare.
În situaţia aprobării unei Hotărâri a Consiliului Local care va adopta noua delimitare propusă, cat si regulamentul privind desfăşurarea activităţilor comerciale, de alimentaţie publica sau prestări servicii in interiorul Campusului Universitar se vor revoca HCL 178/2002 care priveşte delimitarea Campusului Universitar, precum şi HCL6/2007 privind stabilirea orarului de funcţionare in perimetrul Campusului Universitar Timişoara.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.