Proiectie de scurt metraje dedicate lui Jean-Jacques Rousseau

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 05.11.2012 17:21 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Anul acesta, la trei secole de la naşterea marelui scriitor şi filozof Jean-Jacques Rousseau, Institutul francez din Timişoara vă propune, pe 7 noiembrie, ora 14:30, în Sala Aula Magna – Universitatea de Vest din Timişoara , în colaborare cu Universitatea de  Vest,o abordare aparte a operei sale, aducând în faţa dumneavoastră o serie de scurtmetraje realizate la Haute Ecole d’Art et de Design din Geneva, completată de intervenţiile Andreei Gheorghiu şi Ramonei Maliţa, de la Universitatea de Vest. 

A intersecta viziuni diferite, ale diferitor cineaşti internaţionali, cunoscuţi sau debutanţi, a fost o încercare colosală. Atemporale şi universale, opera şi viaţa lui Jean-Jacques Rousseau au fost terenul de uniune a acestor realizatori din universuri diferite, cărora le-a fost oferită mâna liberă să realizeze filme de 4 minute, în acelaşi timp surprinzătoare cât şi exaltante. 
Jean Jacques Rousseau (n. 28 iunie 1712 - d. 2 iulie 1778) a fost un filozof francez de origine geneveză, scriitor şi compozitor, unul dintre cei mai iluştri gânditori ai Iluminismului. A influenţat hotărîtor, alături de Voltaire şi Diderot, spiritul revoluţionar, principiile de drept şi conştiinţa socială a epocii; ideile lui se regăsesc masiv în schimbările promovate de Revoluţia franceză din 1789.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.