Proprietate intelectuala, activitate penala

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 27.08.2012 08:47 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - În data de 26.08.a.c. poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au desfăşurat o acţiune în scopul protejării populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi prevenirea ilegalităţilor in domeniul drepturilor de proprietate intelectuală.

Cu această ocazie au fost verificate patru societăţi comerciale şi şase persoane fizice autorizate şi neautorizate. Astfel, au fost întocmite două dosare penale pentru comercializarea de produse care poartă însemnele unor mărci înregistrate, fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor articole de îmbrăcăminte în valoare de 4200 lei.
Totodată au fost aplicate şase sancţiuni contravenţionale pentru comercializarea de parfumuri şi articole de îmbrăcăminte a căror provenienţă nu a putut fi dovedită şi pentru omisiunea afişării preţurilor de comercializare, care au fost însoţite de bunuri confiscate în valoare de 5500 lei.
Spre exemplu, G.P. Doina, de 43 de ani, din Timişoara, a fost depistată în timp ce oferea spre vânzare 16 treninguri, zece tricouri şi patru bucăţi de pantaloni scurţi, care purtau însemnele unei mărci înregistrate, fără acordul titularului mărcii respective.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.