Prostitutie in Franta cu minore din Banat

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 25.11.2013 18:41 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Politistii specializati in combaterea criminalitatii organizate au efectuat sase perchezitii domiciliare pe raza judetului Timis, pentru destructurarea unei grupari infractionale suspectate de trafic de persoane, trafic de minori si spalare de bani.

Politistii din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Timisoara, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Timisoara, au documentat activitatea infractionala a patru persoane, suspectate de comiterea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, trafic de persoane, trafic de minori si spalare de bani.
Pentru destructurarea gruparii infractionale, politistii specializati in combaterea criminalitatii organizate si procurorii D.I.I.C.O.T., cu sprijinul luptatorilor din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale Timis, au efectuat sase perchezitii pe raza judetului Timis, la domiciliile suspectilor si la alte locuinte inchiriate.

Cei patru membri ai gruparii infractionale, cu varste intre 35 si 41 de ani, sunt suspectati ca ar fi racolat mai multe tinere de pe raza judetelor Timis, Arad si Caras-Severin, pe care le-au obligat sa se prostitueze pe teritoriul Frantei.
Asupra victimelor, suspectii manifestau acte de violenta, amenintari, profitand de imposibilitatea acestora de a se apara sau de a-si exprima liber vointa, obligandu-le sa intretina actele sexuale stradal sau in autovehicule, in diverse parcari.
Liderul gruparii, un barbat de 41 de ani, din localitatea Cheveresu Mare, este suspectat ca, initial, incepea o relatie amoroasa cu victimele, determinandu-le, astfel, sa-l insoteasca in Franta, dupa care, odata ajunse acolo, erau obligate sa se prostitueze, banii obtinuti revenindu-i integral suspectului.
Pana in prezent, politistii au identificat cinci victime, dintre care trei minore, cu varste intre 15 si 17 ani.
Tot azi, politistii au pus in aplicare opt mandate de aducere, patru pe numele suspectilor si alte patru pe numele martorilor in procesul penal si al victimelor.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.