Protest la contrabas impotriva exploatarii de la Rosia Montana

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 04.09.2013 21:05 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timisoara - Sinagoga din Cetate va găzdui joi, 5 septembrie 2013, Str. Mărăşeşti nr 6, un recital de contrabas în semn de protest împotriva intenţiei de exploatare de la Roşia Montană.
Rugăciune pentru Rosia Montană este un recital susţinut de artistul Arthur Balogh, care va începe la ora 19:30 şi va dura 30 de minute.
Recitalul va fi sub forma unei improvizaţii în stil preclasic la contrabas solo.
Intrarea este liberă.

Contrabasist al Orchestrei de Cameră Würtemberg, Heilbronn, Arthur Balogh a început studiul pianului la vârsta de saşe ani ca elev al Liceului de Muzică "Ion Vidu" Timişoara.
La vârsta de cinsprezece ani, începe studiul contrabasului la clasa prof. Marian Uţanu.
Paralel cu studiile universitare la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, unde ulterior în anul 2004 ocupă postul de asistent la clasa de jazz, Arthur Balogh este angajat al Orchestrei Naţionale Radio.
În decursul celor şapte ani petrecuţi în Bucureşti, contrabasistul este prezent pe scena naţională de jazz în diverse formule (Mirce Tiberian, Aura Urziceanu, Nicolas Simion si mulţi alţii) şi apare pe 8 discuri, dintre care amintim: Ensemble Raro & Friends – “The Seasons”, Sam Newsome & Lucian Ban – „Romanian - American jazz suite”, Teodora Enache - „Rădăcini”.
Ajuns în Germania în anul 2007, continuă studiile la Facultatea de Muzică Nürnberg, la clasa prof. Dorin Marc.
Dupa obţinera masteratului, timp de şase luni, Arthur Balogh cânta în Orchestra Teatrului de Stat, Stuttgart.
În anul 2010, obţine postul de contrabasist, la Orchestra de Cameră Würtemberg, Heilbronn.
Pasiunea pentru jazz este o constantă în viaţa artistului, al cărui prim album ca band leader este aşteptat pe piată la sfarşitul anului 2014.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.