Protestul de catifea si aburii de la vin fiert

Scris de Costin Stefan | Publicat in 15.01.2012 21:03 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timisoara - Pe la ora 20,30, în faţa Teatrului Naţional din Timişoara se mai aflau circa 300 de oameni, acompaniaţi pe marginile pieţei de bătrâni şi tineri care savurau câte un pahar de vin fiert, printre cei care încă mai strigau "Demisia", "Nu vă fie frică, Băsescu pică"sau "Păcat, păcat, de sângele vărsat". 

Cam acesta este adevărul despre manifestaţia de la Timişoara pe care unele televiziuni centrale o transformaseră într-o adevărată revoluţie împotriva regimului Băsescu.

De fapt, la ora 14 a zilei de 15 ianuarie, ora de start oficială a protestului, s-au adunat în Piaţa Victoriei în jur de 100 de manifestanţi, cei mai mulţi protestatari împotriva regimului Traian Băsescu fiind din rândurile revoluţionarilor.
Situaţia s-a schimbat pe la ora 17, când şi-a făcut apariţia un grup al suporterilor lui Politehnica Timişoara.
A urmat o deplasare până la Catedrală, apoi după o trecere prin spatele Muzeului Banatului, acompaniaţi de claxoanele unor şoferi, mulţimea de câteva sute de oameni s-a îndreptat spre Complexul Studenţesc.
Drumul a continuat spre Palatul Administrativ, nu înainte de a-i acuza pe cei de la postul teritorial al TVR de minţitul poporului cu televizorul.
Apoi, de la Prefectură s-au îndreptat din nou în Piaţa Victoriei, unde s-au mai adunat între timp timişoreni, spaţiul pieţei devenind destul de populat.
Jandarmii care au însoţit permanent manifestanţii nu au avut mari probleme de întâmpinat, cel puţin la prima vedere.

 

 

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.