Protocol de colaborare intre Consiliul Judetean Timis si un raion din Republica Moldova

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 20.02.2014 14:48 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Consiliul Judeţean Timiş va aproba, intr-o viitoare şedinţa, protocolul de colaborare intre judeţul Timiş, Romania şi Raionul Nisporeni din Republica Moldova.

Consiliul raional Nisporeni, reprezentat de preşedintele raionului, Vasile Batca, a propus o colaborare intre cele doua unitaţi administrative in vederea stabilirii unor relatii de parteneriat pe diferite domenii.
In acest context si in urma discutiilor bilaterale, s-a convenit, de principiu, ca este in interesul comun al partilor dezvoltarea unor relatii de cooperare intr-un cadru oficial prin semnarea unui protocol de colaborare.
Protocolul a primit avizul favorabil al MAE, Direcţia Drept Internaţional şi Tratate.

Nisporeni este un oraş in Republica Moldova şi este reşedinţa raionului cu acelaşi nume.
Nisporeni se afla intr-o zona pitoreasca din Codrii Moldovei in partea de vest a Republicii Moldova, la 70 km de la Chişinau şi 12 km de la frontiera cu Romania.
Populaţia oraşului a scazut de la 15.700 de locuitori (in 1989) la 12.113 de locuitori (in 2004), 98% din locuitori fiind moldoveni.
In oraş se afla cea mai mare cruce din Republica Moldova, Crucea Mantuirii Neamului Romanesc, care a fost dezvelita pe 28 august 2011.  
Localitatea nu dispune de cale ferata şi distanţa pana la cea mai apropiata staţie (oraşul Bucovaţ) este de 36 km, iar pana la cel mai apropiat traseu internaţional auto (Chişinau-Leuşeni) de 22 km.

Oraşul Nisporeni deţine contacte stranse cu trei localitaţi urbane din Europa, doua din Romania – Lugoj şi Sangeorz-Bai, dar şi una din Franţa – Auch.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.