PSD a luat-o razna!... ASOCIATIILE de LOCATARI platesc 100 lei FEMEIA de SERVICIU si 349 lei IMPOZIT la STAT!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 04.08.2017 12:09 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Asociaţiile de proprietari cu contracte de munca cu timp parţial sunt din nou pedepsite, anunţa Federaţia Asociaţiilor de Locatari din Timişoara.

Ordonanţa de Urgenţa nr 4/2017, adoptata recent de Guvernul Romaniei fara o dezbatere publica de minim 10 zile, loveşte din nou in asociaţiile de proprietari respectiv in cetaţenii care locuiesc la bloc.

Dupa ce, in urma cu caţiva ani, asociaţiile de proprietari au fost obligate sa incheie contracte individuale de munca in loc de convenţii civile, acum sunt obligate sa plateasca CAS şi CASS ca şi cand personalul angajat ar fi platit cu salariul minim de 1450 lei, chiar daca o femeie de serviciu a fost de acord sa presteze munca pentru o suma de 100-200 lei/luna.
Prin aceasta ordonanţa, se ajunge ca o asociaţie sa plateasca contribuţii la stat mai mult decat primeşte femeia de serviciu sau administratorul.
”Aceasta ordonanţa este neconstituţionala si trebuie abrogata urgent! Ordonanţa afecteaza puternic funcţionarea asociaţiilor de proprietari. Cand asemenea suprataxari aberante sunt numite ”Masuri pentru asigurarea dreptului la pensie si la sanatatea medicala” nu este alta soluţie decat demisia iniţiatorilor”, spune FALT.

FALT a realizat un tabel, care arata cum statul vrea sa bage mana in buzunarele celor care locuiesc la bloc:

IULIE 2017 (LEI) AUGUST 2017 (LEI)
NET 100 100
CONTRIBUTII ANGAJAT 43 43
CONTRIBUTII ANGAJATOR 32 306
TOTAL CHELTUIELI SALARIALE 175 449
+ 274 LEI

In plus, susţine FALT, daca se ia in considerare o asociaţie mica de locatari, de doar 10 apartamente, atunci inseamna ca statul scoate din buzunarul fiecarui proprietar inca 27 de lei/luna... Adica la 100 de lei platiţi, mai dai 349 lei la stat? - se intreaba FALT...

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.