PSD se milogeste la BANCA MONDIALA pentru SERVICII si ECHIPAMENTE MEDICALE (si) pentru SPITALUL MUNICIPAL din TIMISOARA

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 05.09.2017 16:02 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Premierul Mihai Tudose, ministrul Sanataţii, Florian Bodog, şi ministrul Finanţelor Publice, Ionuţ Mişa, au avut o intalnire de lucru, la Palatul Victoria, cu o delegaţie a misiunii Bancii Mondiale in Romania, condusa de Tatiana Proskuryakova, manager de ţara.

In cadrul intalnirii, a fost analizat stadiul proiectelor realizate de Guvern cu sprijinul Bancii Mondiale, accentul fiind pus asupra celor din domeniul sanataţii, derulate in cadrul Proiectului de imbunataţire a calitaţii şi eficienţei sistemului de sanatate, aprobat pentru finanţare in 2014 şi implementat de Ministerul Sanataţii.

Ministrul Sanataţii, Florian Bodog, a mentionat ca in ultimele şase luni au fost semnate 12 contracte de furnizare echipamente si achizitii de servicii in valoare de aproximativ 12 milioane de euro (relevanta este achizitionarea a 277 masini de anestezie pentru 50 de unitati sanitare, cat si echipamente medicale pentru unitati de primiri urgente si ATI pentru 79 de spitale).
In momentul de fata, exista in procedura de licitatie, in diverse faze, un numar de 10 contracte privind achizitionarea de servicii si echipamente medicale in valoarea de peste 70 de milioane de euro (achizitia de computere tomografe, echipamente de rezonanta magnetica nucleara, PAX-uri, echipamente pentru ATI, echipamente de laborator pentru ANMDM, respectiv echipamente pentru UPU, radioterapie pentru 5 locatii noi - Institutul Oncologic Cluj Napoca, Spitalul Clinic Municipal de Urgenţa Timişoara, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţa Craiova, Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea, Spitalul Clinic Judeţean Targu Mureş).

De asemenea, a fost finalizata procedura de evaluare pentru primele 5 locatii de radioterapie - Institutul Oncologic Bucureşti, Spitalul Judeţean de Urgenţa Baia Mare, Spitalul Universitar de Urgenţa Elias Bucureşti, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţa Sf. Apostol Andrei Constanţa, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţa Sf. Apostol Andrei Galaţi.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.