PSD Timis foloseste abuziv patrimoniul timisorenilor

Scris de Stiri de Timisoara | Publicat in 13.05.2015 08:22 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Aici sunt opiniile dvs.:

PSD Timis foloseste abuziv patrimoniul timisorenilor

Din septembrie 2013, de cand sunt consilier local am aparat numai interesele cetatenilor Timisoarei, singurii fata de care am o datorie morala.
            Mai intai, am impiedicat, prin votul meu in Consiliul Local, vanzarea catre PSD la un pret mult subevaluat (99000 euro) a unui imobil impozant situat la nr.26 pe Splaiul T. Vladimirescu, spatiu care apartine patrimoniului municipiului Timisoara insa este folosit de PSD ca sediu de partid. Pentru aprobarea vanzarii erau necesare 18 voturi favorabile in Consiliul Local, proiectul a primit 17 voturi favorabile si a fost respins prin votul meu impotriva. Am demonstrat cu dovezi concrete ca suma cu care s-a propus a fi vanduta catre PSD Timis (99000 euro) nu poate fi pretul real al unei cladiri cu 957 mp suprafete locative si 1360 mp curte aferenta cladirii, la care numai valoarea lucrarilor de renovare efectuate pe bani publici in anul 2012 a fost de 770000 lei. Cladirea a fost ulterior reevaluata la peste 700 000 de euro, iar PSD nu a dorit sa o mai cumpere la noul pret. La data de 01.02.2013, PSD Timis a incheiat un contract de inchiriere a imobilului mentionat, angajandu-se sa plateasca o chirie lunara mai mult decat modica, de 1462, 63 lei.
            Datoria mea si a tuturor consilierilor este de a administra patrimoniul orasului in interesul timisorenilor. Saptamana aceasta am facut o investigatie si am ramas stupefiat cand am aflat ca de doi ani, PSD Timis a utilizat ca sediu de partid mai sus mentionata cladire impozanta ce apartine patrimoniului Timisoarei, insa nu a platit niciun leu din chiria datorata catre bugetul local al Timisoarei. Datoria totala a PSD Timis catre bugetul Timisoarei este de 44527 lei, suma cumulata reprezentand chiria neplatita din septembrie 2013 pana in prezent si majorarile conform contractului.
            In sedinta de plen a Consiliului Local al Municipiului Timisoara din 08 mai 2015 am cerut explicatii reprezentantilor PSD pentru ca de doi ani nu au platit chiria pentru imobilul aflat in patrimoniul municipiului Timisoara pe care il folosesc ca sediu de partid.
            Purtatorul de cuvant al PSD Timis, continuand binecunoscuta traditie mitomana a PSD, populista si electorala, a declarat dupa sedinta de plen a Consiliului Local ca nu e vorba de neachitarea chiriei din 2013, ci de o perioada mai scurta de neplata, si ca suma datorata nu este in niciun caz atat de mare ca cea pe care o mentionasem, ci mult mai mica.
            Actele dovedesc ca eu am informat corect colegii din Consiliul Local si cetatenii, iar purtatorul de cuvant al PSD, dl. Ursuletu a incercat sa pacaleasca opinia publica cu povesti tovarasesti.
            Conform informarii primite de la Directia Fiscala a Municipiului Timisoara nr. IF 2015-0143156/ 11.05.2015 privind situatia imobilului din Splaiul T. Vladimirescu nr.26, folosit ca sediu de catre PSD Timis, din septembrie 2013 si pana in prezent PSD Timis nu a platit niciun leu din chiria datorata. Datoria totala a PSD este de 44527 lei, insumand chiria neplatita cumulata (32337,45 lei) si majorarile conform contractului (12190,43 lei). (vezi documentul atasat)
            Mai mult, a fost dovedit ca PSD Timis foloseste abuziv patrimoniul Timisoarei. In contractul de inchiriere la Art. 6 este stipulat: ,,Nerespectarea termenului de plata, respectiv ultima zi a lunii pentru care face plata, se penalizeaza cu 0,5% pe zi intarziere din suma datorata. Dupa perioada de 60 de zile contractul este reziliat de drept. In termen de 7 zile chiriasul se obliga sa puna la dispozitia locatorului spatiul in cauza”. Prin urmare, conform celor prevazute in contract, PSD Timis ocupa, de  1 an si 6 luni, in mod abuziv, o cladire ce apartine timisorenilor.
            Prin faptele lor, reprezentantii PSD, care se afla de 3 ani la guvernare, au majoritate in Consiliul Judetean Timis si detin Presedintia Consiliului Judetean Timis, sunt deputati si senatori, nu numai ca nu a ajutat orasul cu nimic, ci au adus prejudicii timisorenilor.
            Timisoara este  singurul oras important din Romania care nu are sosea de centura. Guvernul Viorel Ponta aflat la putere de peste 3 ani, nu a aprobat includerea centurii Timisoarei in Master Planul de transport al Romaniei. Am cerut cosilierilor PSD din CL Timisoara sa explice de ce Guvernul PSD, presedintele CJT Titu Bojin (PSD)  si majoritatea PSD din CJT pedepsesc Timisoara si  nu doresc sa construiasca soseaua de centura. Nu am primit niciun raspuns. Din ’89 Timisoara este pedepsita, in continuu, pentru ca s-a ridicat impotriva tovarasilor din PCR, FSN, PSD.
            Si anul acesta se anunta o vara caniculara, iar la nivelul asfaltului vom avea temperaturi de peste 60oC. Circulatia prin oras a autovehiculelor de mare tonaj va distruge, din nou, soselele Timisoarei iar refacerea lor va necesita din nou alocarea de bani din bugetul local, provenit din taxele si impozitele platite de noi, timisorenii (nu de catre PSD Timis).
            PSD Timis a folosit abuziv patrimoniul ce apartine timisorenilor si a creat prejudicii financiare prin neplata niciunui leu din chiria datorata catre bugetul local. Judecand dupa faptele PDS Timis, mai pot avea timisorenii incredere ca reprezentantii PSD din consiliul judetean Timis si din consiliul local vor administra patrimoniul orasului servind interesul public?

            Folica Petrica,
            consilier local

Documente atasate

Unele documente sunt in format PDF si pot fi citite cu ajutorul Adobe Acrobat Reader. Daca nu il aveti il puteti descarca gratuit de pe site-ul oficial Adobe

Descarca Contract închiriere PSD
 
Tip fisier : PDF | Dimensiune fisier : 1.61 Mb
Descarca Informare Direcția Fiscală
 
Tip fisier : PDF | Dimensiune fisier : 697.61 Kb
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.