PSD Timis... militarizeaza neuropsihiatria din Timisoara

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 11.05.2015 13:19 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Spitalul de Neuropsihiatrie isi desfasoara in prezent activitatea intr-o cladire in cartierul Iosefin, cartier istoric al Timisoarei, accesul facandu-se din strada Vacarescu, prin intermediul unui gang acoperit pietonal, cladirea fiind amplasata in front continuu cu cele invecinate.
Regimul de inaltime actual este parter si trei etaje, iar corpul de la strada impreuna cu cele adiacente acestuia din interiorul cvartalului delimiteaza curtea interioara a cladirii.

Conform unui raport al Consiliului Judeţean Timiş, deficientele majore ale situatiei actuale sunt insuficienta suprafetelor necesare spatiilor adecvate functional si tehnic conform normelor in vigoare pentru compartimentele clinicii si compartimentele didactice, lipsa suprafetei minime de teren necesare pentru amenajarea zonei de acces, parcare si spatii verzi, nerespectarea normativelor actuale privind rezistenta si stabilitatea cladirii, conflictul functional cu zona rezidentiala adiacenta şi nerespectarea unor conditii de siguranta privind accesul masinilor utilitare (pompieri, salvare etc.) in interiorul curtii, precum si imposibilitatea creerii acestor accese datorita limitarilor impuse de amplasament...

Şi nu numai atat. Pe langa aceste deficiente majore mai exista si alte deficiente de ordin tehnic, privind schema functionala generala, organizarea spatiala si fluxurile de circulatie, finisajele si dotarile spatiilor componente din cadrul clinicii, dar şi asigurarea cerintelor de calitate privind siguranta in exploatare, siguranta la foc, izolarea termica si fonica.

Aşa ca Consiliul Judetean Timis are in vedere refunctionalizarea cladirii dezafectate a Cazarmii militare 1406 – Pavilion C, situata pe partea dreapta a drumului judetean DJ 595 Timisoara-Giroc, si destinarea cladirii catre acest proiect de investitie.
Cladirea este realizata dintr-o structura mixta de beton si zidarie, plansee de beton armat, inchideri si compartimentari de zidarie, acoperis tip terasa.
CJT urmareşte o supraetajare a Pavilionului C şi construirea unui corp nou.
Conform studiului topografic, suprafata terenului propus pentru a fi folosit este de 5.498 mp.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.