PSD v-aduce VOUA... 9 milioane de euro pentru Centura Sud si TIMISOARA-LUGOJ... 62 milioane de euro pentru ALEXANDRIA-CRAIOVA!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 25.07.2017 13:40 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

407 milioane de euro din fondurile politicii de coeziune sunt investite in trei proiecte de infrastructura rutiera, care vor imbunataţi interconectarea si, intr-un orizont apropiat, vor duce la crestere economica si crearea de noi locuri de munca in vestul Romaniei.

Astfel, mai mult de 336 milioane de euro vor fi investiţi in construirea sectiunii dintre localitaţile Dumbrava si Deva, din autostrada Lugoj-Deva, parte a Retelei transeuropene de transport (RTE-T), dar si in infrastructura conexa (poduri, intersectii, tunele).
Timpul necesar deplasarii automobiliştilor intre cele doua orase va fi redus astfel cu o treime.

Alte 62 milioane de euro vor fi utilizate pentru reabilitarea unei secţiuni din drumul national 6, ce leaga oraşele Alexandria si Craiova, in sud-vestul tarii, cu scopul de a ameliora securitatea rutiera si de a reduce timpul de deplasare cu trei sferturi de ora.

Nu in ultimul rand, aproximativ 9 milioane de euro vor finanta construirea sectiunii de drum dintre orasele Timisoara si Lugoj, precum si a unei variante ocolitoare in zona Timişoara.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.