PSD vrea sa privatizeze pietele timisorene

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 28.05.2012 07:39 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local din Timişoara a apărut proiectul de hotărâre privind concesionarea pieţelor unor operatori privaţi, scos de la naftalină, după ce şi anul trecut a mai fost prezent pe "terenul de joc" al administraţieişi a fost respins şi aruncat pe rafturile prăfuite ale intenţiilor neîndeplinite.
Până la urmă, anul trecut proiectul de hotărâre a fost respins pe baza unui referat în care se arăta că s-au mai făcut investiţii în câteva pieţe sau unele sunt concesionate până în 2014, condiţii în care nu pot face obiectul unei licitaţii. Singurele care se pot pune în discuţie ar fi Piaţa Bălcescu, Piaţa Freidorf şi Piaţa Soarelui, cu menţiunea că situaţia terenului din Piaţa Soarelui nu este clarificată, existând solicitare de revendicare.
Cineva, însă, este foarte tenace în ceea cde priveşte subiectul pieţelor şi iată că îl strecoară din nou pe masa consilierilor, taman la sfârşit de mandat, când lehamitea şi neatenţia poate face casă bună cu concesionarea pieţelor timişorene. Ideea este că poate ar fi mai bine ca pieţele să fie trecute în mâinile administratorilor privaţi, nu se pune acest fapt sub semnul întrebării. Evident, ar fi greu de vorbit despre o concesionare a Pieţei de Gros şi, de un timp, şi a Pieţei Iosefin, dar în rest cine ştie dacă nu-i mai bine să le concesionezi, mai ales că tot ceea ce funcţionează centralizat şi aproape statalizat în România este sortit pieirii. Sigur, nici în mâinile operatorilor privaţi nu înfloresc întotdeauna doar orhidee. Mai sunt şi trandafiri, care mai au şi spini, după cum s-a învăţat nu numai biologie, ci şi la istorie.
Paradoxul este că cei care au iniţiat şi susţinut proiectul de hotărâre privind concesionarea pieţelor unor operatori privaţi sunt tocmai reprezentanţi ai social-democraţilor locali. Vorba turcilor creştini: interesul poartă fesul!...

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.