Ranger de Banat in Muntii Tarcu

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 02.07.2014 18:19 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Asociatia Altitudine Filiala Banat organizeaza in perioada 3-7 iulie 2014, tabara Ranger Junior in Situl Natura 2000 Muntii Tarcu.
35 de elevi de la 8 scoli din preajma Muntilor Tarcu sunt asteptati in Poiana Marului, unde vor participa la lectii despre natura, jocuri si excursii pe traseele turistice.
Tabara este organizata in cadrul proiectului Ranger Junior in Situl Natura 2000 Muntii Tarcu, realizat de Asociatia Altitudine Filiala Banat cu sprijinul financiar al Fundatiei Pentru Parteneriat si Mol Romania.

Elevii care vor participa in tabara s-au remarcat prin interesul pentru natura si protectia Muntilor Tarcu in cadrul actiunilor deja desfasurate in cadrul proiectului: lectii de educatie ecologica in scoli la care au participat peste 270 de elevi, o sesiune de comunicari ”Sa cunoastem mai bine lumea in care traim”, in cadrul careia au prezentat lucrari proprii legate de natura peste 40 de elevi si excursii pe trasee din Muntii Tarcu: http://www.tarcu.ro/proiecte/ranger-junior.
In tabara din Poiana Marului, copiii vor invata prin jocuri adaptate varstei lor despre vietuitoarele din zona Muntilor Tarcu, despre importanta acestora in mediul in care traim, despre amenintarile la adresa naturii din aceasta zona si cum pot contribui ei, ca si rangeri juniori in acest sit, la protectia Muntilor Tarcu.
Prin excursiile la care vor participa, elevii vor invata notiuni de orientare in natura, drumetie montana si alpinism.
De asemenea, vor partipa la amenajarea unei poteci tematice care sa constituie o alternativa de petrecere a timpului pentru turistii care vin in Poiana Marului.
Aceasta tabara continua seria taberelor Ranger Junior inceputa in 2012, prin care mai multe grupuri de elevi s-au format deja in spiritul protejarii valorilor naturale din zona in care locuiesc, si la randul lor au devenit tineri ambasadori ai naturii in cadrul scolilor si comunitatilor din care provin.
Ca si urmare fireasca a taberelor din anii trecuti, pentru al doilea an consecutiv, cate doi Rangeri Juniori insotiti de un adult vor participa la o tabara internationala a Rangerilor Juniori in Parcul National Krkonose in Cehia.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.