RAR a verificat in trafic, in judetul TIMIS, 1926 de vehicule. Retinute: 11 permise de conducere si 498 de certificate de inmatriculare...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 20.02.2017 16:02 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Aproape 5 procente (3781) dintre vehiculele verificate tehnic in trafic anul trecut de inspectorii Registrului Auto Roman prezentau pericol iminent de accidente.
Maşinile aveau defecţiuni grave la sistemele de franare şi direcţie, la punţi şi fuzete.

Registrul Auto Roman a verificat de-a lungul anului 2016 in trafic nu mai puţin de 76678 de vehicule in toata ţara.
Dintre acestea, la aproximativ 50% s-a depistat cel puţin o neconformitate tehnica.
Din punct de vedere al siguranţei rutiere insa, procentajul de respingere al vehiculelor neconforme a fost 37,42%.
Directorul general al Registrului Auto Roman, George-Adrian Dinca, menţioneaza ca rezultatele controalelor desfaşurate in trafic nu reflecta starea generala a parcului auto din Romania, deoarece echipajele mixte R.A.R. – Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni.

Registrul Auto Roman a verificat tehnic in trafic, pe parcursul anului trecut, 1926 de vehicule in judeţul Timis.

In urma controalelor, inspectorii RAR au descoperit ca 0,73% (14) dintre vehiculele controlate prezentau pericol iminent de accident, in special din cauza defecţiunilor majore la sistemul de franare şi la direcţie.
In aceste situaţii una dintre masurile luate a fost reţinerea certificatului de inmatriculare, care poate fi redobandit numai dupa efectuarea unei inspecţii tehnice la reprezentanţele Registrului Auto Roman.

Din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor şi remorcilor oprite, 30,17% au prezentat diferite probleme tehnice sau legate de acte iar 20,25%  au fost respinse pentru ca au fost considerate neconforme din punct de vedere al securitaţii rutiere (inspectorii RAR au constatat proasta funcţionare a instalaţiei electrice de iluminare şi semnalizare, defecţiuni ale sistemului de franare, starea necorespunzatoare a şasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale in mecanismul de direcţie sau in articulaţiile punţilor faţa şi spate).

Din totalul vehiculelor verificate, 2,68% au fost neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecţiei tehnice periodice (dovada de efectuare a ITP expirata, dovezi de efectuare a ITP false).
In urma analizei emisiilor poluante, la 5,51% dintre autovehiculele verificate inspectorii RAR au constatat depaşirea nivelului maxim admis .

In urma controalelor mixte desfaşurate in judeţul Timis de catre Registrul Auto Roman şi Poliţia Rutiera, pe parcursul anului 2016 au fost aplicate 589 sancţiuni, au fost reţinute 11 permise de conducere şi 498 de certificate de inmatriculare.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.