Razboi la Camera de Comert din Timisoara. O vrea USL!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 21.01.2014 19:03 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - In lunile ianuarie-februarie 2014, vor avea loc in cadrul Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis alegeri pentru desemnarea conducerii strategice si a preşedintului organizaţiei.
In acest sens, la sfarşitul anului precedent a avut loc o Adunare Generala Extraordinara care a avut menirea de a stabili cadrul legal in care se va derula scrutinul.
”Constatam insa din nou ca orice demers legat de bunul mers al organizaţiei se loveşte de acelaşi tip de campanie mediatica menita sa denigreze - atat pe mine personal, dar mai ales Camera de Comerţ. Canalele media sunt aceleaşi, semn ca respectivele fiţuici virtuale au mai primit un pumn de arginţi sa poata supravieţui” - spune preşedintele CCIA Timiş, Georgica Cornu.

Preşedintele CCIA Timiş, Georgica Cornu:
”In concret, acuzaţiile aduse converg spre faptul ca Statutul CCIAT a fost modificat nelegal, deşi contestatarii nu au invocat pana acum o atare situaţie, in mod evident din lipsa de temei.
Scopul este clar: denigrarea cu orice preţ a adversarului in ideea de a mai inregimenta politic o entitate menita prin lege sa fie APOLITICA. Pana aici nimic nou avand in vedere istoricul recent. Inadmisibil este insa modul absolut neprofesionit şi lipsit de orice urma de deontologie profesionala in care sunt scrise aceste aşa-zise articole de presa.
Nu numai ca s-a ocolit a se solicita informaţii oficiale de la entitatea care face obiectul articolului, dar s-a recurs şi la metode specifice articolelor din epoca stalinista atunci cand informaţiile neadevarate erau prezentate ca adevaruri implacabile.
Astfel:
1. Nimeni niciodata in cadrul Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis in ultimii 8 ani nu a fost oprit de la a-şi formula obiecţiunile cu privire la orice problema intampinata. Ba mai mult unii s-au adresat instanţelor judecatoreşti (atat pe parcursul primului mandat atunci cand organizatorii acelor alegeri au fost nemulţumiţi ca a pierdut candidatul lor favorit, cat şi pe parcursul celui de-al doilea cand s-a incercat din nou debarcarea subsemnatului), unde au pierdut in mod sistematic deşi au avut parte de consilierea unor avocaţi de inalta calificare profesionala.
2. Nu am candidat niciodata impotriva fostului Preşedinte al CCIAT, Domnul Emil Mateescu, acesta fiindu-mi chiar consilier in ultimii 8 ani.
3. Firmele despre care se pretinde ca ar fi fost inscrise in anul 2006 pentru a-mi aduce victoria la acele alegeri nu li s-a permis dreptul de a vota la acel scrutin. Reamintesc faptul ca a fi membru la CCIAT nu este obligatoriu, membrii acestei organizaţii aderand la aceasta in mod voluntar.
4. Hotararea Adunarii Generale referitoare la cumpararea terenului aferent Centrului Regional de Afaceri prevede faptul ca imobilele aflate in proprietatea organizaţiei nu se pot vinde decat in cazul in care se cumpara respectivul teren.
5. Limitarea numarului de mandate in statutul CCIAT a fost eliminata, fiind o prevedere neconstituţionala (nici o camera de comerţ judeţeana neavand limitat numarul de mandate al preşedintelui), Legea camerelor de comerţ nr.335/2007 neinstituind o asemenea limitare.
6. Domnul Cristian Gaina, din cunoştinţele mele, nu este avocat ci consultant in management, iar faptul ca o firma a dorit sa candideze desemnandu-l pe Dumnealui drept candidat se inscrie in limitele actelor normative care ne guverneaza. Sa inţelegem ca impotriva Domnului Dimeca Radu nu are voie nimeni sa candideze? Sa mai inţelegem ca orice contracandidat al Domnului Dimeca Radu este neaparat aliatul meu? Posibil sa ne aflam intr-un roman al lui Franz Kafka dupa unii jurnalişti, dar tare ma tem ca lumea virtuala in care aceştia işi produc ideile nu prea are legatura cu cea reala!
7. Faptul ca ma aflu in fruntea Camerei de Comerţ, Industrie si Agricultura Timis de 8 ani in mod evident starneşte orgolii, pasiuni, vendete. Am cerut şi cer doar corecta informare a opiniei publice şi daca e cu putinţa sa nu fiu denigrat”.

”In alta ordine de idei, ne confruntam cu o situaţie speciala – se fac sondaje de opinie telefonica (exemplificam şi numerele de telefon uzate in acest scop - 0372564499 şi 0364710739) printre membrii CCIAT sub fals de identitate (persoanele respective erijandu-se a fi angajaţi ai Camerei) in scopul ca aceştia sa fie intimidaţi, poate chiar ameninţaţi. Probabil se constituie un grup infracţional organizat fapt ce ma determina sa fac un apel pe aceasta cale catre toţi membri CCIAT sa semnaleze public aceste aspecte spre a le putea stopa cu ajutorul instituţiilor indrituite.
Contestatarul principal de acum este in Colegiul de Conducere al CCIAT de peste 15 ani neintrerupt si a avut şi are acces gratuit la tot – informatii, patrimoniu, ospitalitate pe care le-a folosit in interes
personal pentru a-şi construi imaginea şi a-şi dobandi notorietatea. Pana aici poate nu ar fi nimic de neasteptat din partea unui om ce face parte dintr-o clasa politica pe care o blameaza toata lumea. Dureros este faptul ca toate aceste acte şi fapte ştirbesc imaginea CCIAT al carui Preşedinte se doreşte a fi.
Imi exprim speranţa ca membrii CCIAT şi opinia publica vor sancţiona acest comportament nespecific Camerei de Comerţ, Industrie si Agricultura Timis procedand in consecinţa” - mai spune preşedintele CCIA Timis.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.