Razboi pe piata asigurarilor. Euroins nu vrea insolventa...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 06.02.2013 16:29 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Euroins anunţă clarificarea situaţiei cu Autodaris. Ce spune Euroins?...

EUROINS: Ca urmare a comunicatului de presă emis astăzi de service-ul AUTODARIS, membru ASSAI, societatea EUROINS România i-a contactat pe reprezentanţii acestuia pentru lămurirea situaţiei.
În urma discuţiilor şi cercetărilor interne, s-a demonstrat ca sistemul de contabilitate al AUTODARIS are o eroare din cauza căreia sumele încasate de la EUROINS România nu au fost înregistrate în ultimele luni. Situaţia a fost însă remediată, urmând ca cele două societăţi să îşi continue colaborarea.

„Am fost surprinşi de comunicatul remis astăzi de AUTODARIS, cu atât mai mult cu cât la noi situaţia financiară aferentă acestui parteneriat este foarte clară. Nu se putea pune problema unor asemenea sume restante, motiv pentru care i-am contactat pe reprezentanţii service-ului şi am descoperit împreună că o eroare a sistemului lor de contabilitate a făcut ca EUROINS România să figureze cu asemenea datorii”, a declarat Mihnea TOBESCU, CEO al EUROINS România.

Reprezentanţii AUTODARIS anunţă că nu există motive pentru solicitarea insolvenţei EUROINS România şi, mai mult decât atât, sunt decisi sa remedieze problemele create, astfel incat colaborarea celor două societăţi continuă în aceeaşi termeni ca până acum. În urma reglării erorilor din contabilitatea AUTODARIS, a rezultat că facturile imputate societatii de asigurare au fost achitate.

Conduita de comportament a societatii Euroins este impardonabila. ASSAI şi Autodaris răspunde...

ASSAI şi Autodaris: In urma comunicatului de presa transmis de catre Euroins astazi, 06.02.2013 pentru o corecta informare, va transmit in cele ce urmeaza cronologia evenimentelor:
- 01.02.2013 - Unul dintre membri Asociatiei Societatilor de Service Auto Independente ( ASSAI ) a inceput procedura de insolventa a societatii de asigurari Euroins Asigurari.
- 05.02.2013 -  ora 10:30 ASSAI transmite Comunicatul de presa: Un service auto din Timisoara membru ASSAI a solicitat insolventa societatii de asigurari Euroins.
- 05.02.2013 – ora: 12:30 dl. Mihnea Tobescu, Presedinte Euroins contacteaza societatea reparatoare Autodaris Car Service pentru a-i solicita retragerea Cererii de insolventa si transmiterea unui comunicat de presa comun, in schimbul efectuarii platii sumelor restante.
- 05.02.2013 – ora:  15:37 Dl. Mihnea Tobescu transmite prin e-mail propunerea de comunicat de presa comun catre Autodaris Car Service SRL.
- 05.02.2013 – ora: 15:55 Euroins transmite catre Autodaris Car Service Op-ul platii sumelor datorate.
- 05.02.2013 – ora 16:41 SMS transmis de catre dl. Mihnea Tobescu, Presedinte Euroins catre patronul societatii Autodaris Car Service: “Buna ziua domnule Jivcu, avem nevoie urgent de comunicatul de presa, televiziunile vor inchide editiile de seara peste cateva minute”.
Dl. Jivcu, patronul Autodaris Car Service, refuza asumarea acestui comunicat de presa, deoarece nu corespunde situatiei reale.
- 06.02.2013 – Euroins transmite un comunicat de presa ca reactie a Cererii de insolventa adresate Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, insotit de urmatorul mesaj:

“Speram ca este o neglijenta din partea AUTODARIS, care nu a contabilizat toate platile facute de EUROINS Romania. Asadar, cerem public ca AUTODARIS sa isi retraga acuzatiile nedrepte facute. In caz contrar, EUROINS Romania se va vedea nevoita sa ia masurile legale ce se impun in astfel de cazuri", a completat liderul companiei.

ASSAI considera conduita de comportament a societatii Euroins drept impardonabila si isi exprima regretul cu privire la vehicularea de informatii false si ridicole, cu atat mai mult cu cat Euroins a recunoscut datoria pe care o avea catre unitatea reparatoare si a achitat plata acestor obligatii in cursul zilei de ieri 05.02.2013, ora 15:55 conform OP–ului atasat (vezi Foto).

“Este foarte greu sa acoperi adevarul cu o minciuna, mai ales cand aceasta este publica.
In final, este o lipsa de respect fata de institutiile media si fata de fostii parteneri de colaborare, situatie care va afecta credibilitatea societatii Euroins si a conducerii acesteia multa vreme.” – spune Cristian Muntean, Director ASSAI.

 

Mai citeşte şi

Un service auto din Timisoara a cerut insolventa Euroins

Cum si de ce Euroins isi bate joc de asigurati?

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.