Razboiul clonelor la Timisoara: Imperiul contraataca

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 29.03.2012 13:43 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Proiectul de hotărâre privind aprobarea prelungirii contractului de închiriere a Stadionului "Dan Păltinişanu" Timişoara a fost calul de bătaie la şedinţa Consiliului Judeţean Timiş.După discuţii aprinse, 21 de consilieri au votat pentru, 10 s-au abţinut, iar unul a votat împotrivă. Ideea era, însă, că fără un contract de închiriere a stadionului pentru sezonul viitor, FC Timişoara nu poate obţine licenţa. Aşa că s-a trecut la re-votare şi s-a obţinut un scor de 28 pentru, plus 2 abţineri. Încurcătura a venit, în fond, de la faptul că banii de chirie pe care clubul trebuie să-i plătească reprezintă concret plata utilităţilor, de la gaz, până la apă, curent şi toate cele. Care în 2011 au fost cam de 235.000 de lei. Treaba este că clubul n-a plătit niciodată această chirie, banii fiind compensaţi din sumele alocate de CJT anual pentru premierea performanţelor sportive. Cum în ultimul an nu s-a mai premiat nimic, nici nu s-a mai compensat nimic. Dar lipsa unui contract de închiriere ar fi scos din calcule obţinerea licenţei şi vina ar fi căzut exclusiv pe Consiliul Judeţean. Aşa că s-a găsit o formulă de compromis...

Pentru "Promisiunea bilaterală de vânzare-cumpărare acţiuni" transmisă de Marian Iancu şi toate celelalte s-a hotărât ca după finalul şedinţei CJT să aibă loc o şedinţă de "comisii reunite", jurnaliştii fiind invitaţi, între timp, să bată holurile Palatului Administrativ. Şi să se liniştească la o cafea.
După o vreme, a venit vremea declaraţiilor, în frunte cu preşedintele PSD Timiş, Titu Bojin. Morala a fost că se va cumpăra clubul de fotbal 100% cu sau fără licenţă. Dar când va fi posibil, cu documente şi audit la sânge.
De cealaltă parte, propunerea preşedintelui PNL Nicolae Robu de a cumpăra clubul de pe Bega - chiar mâine dacă se poate şi considerându-l pe Marian Iancu un partener onest - a fost votată doar de liberali.
Altfel spus, ţinând cont că documentele pentru licenţă mai pot fi depuse doar până mâine, 31 martie fiind ultima zi, este greu de crezut că FC Timişoara va obţine licenţa pentru sezonul viitor în Liga 1, mai ales că la mijloc sunt şi nişte milioane de euro de achitat pentru ca la capitolul financiar clubul de pe Bega să întrunească toate condiţiile.
***
De cealaltă parte a baricadei, Marian Iancu - preşedinte C.A. Poli Timişoara - a venit cu o informare: "In lipsa unui alt tip de contact pentru negocierea transferului de proprietate al actiunilor clubului de fotbal Politehnica Timisoara, ma vad nevoit sa folosesc calea mesajelor media, mesaje pe care mi le asum si care au un caracter ferm si autorizat. Am luat act de comunicatul dlui Nicolae Robu cu privire la analiza promisiunii bilaterale de vanzare-cumparare actiuni inaintate de noi spre dezbatere, cat si de unele propuneri pentru modificarea si completarea acesteia, pe care le consider corecte, de interes comun in beneficiul ambelor parti. Mai mult, ele se incadreaza intr-un mod onest, asa cum ar fi trebuit sa decurga negocierile. Ne-am dorit intotdeauna sa gasim un partener serios caruia sa ii predam proprietatea acestui club, fie ea totala sau majoritara. Asteptam analiza plenului Consiliului Judetean Timis, garantand ca vom fi receptivi si dispusi sa urgentam realizarea unei intelegeri, in interesul FC Politehnica Timisoara".
***
Precum şi nişte "clarificări" postate pe site-ul clubului în cursul nopţii trecute: "De la data cand s-a produs intalnirea provocata de asociatia suporterilor „Drukeria”, pana astazi, 28 martie 2012, nu a avut loc nicio negociere. Nu am fost cautati oficial de nimeni din partea Consiliului Local, Consiliului Judetean si nici nu am primit altfel de informatii decat din presa. Declaratia presedintelui CJT din 27 martie, precum ca in urma negocierilor s-a stabilit ca astazi la ora 12,00 va fi o intalnire la care sa depunem un anumit dosar este neadevarata. Am solicitat in data de 27 martie celor de la KPMG sa ne transmita mandatul sau macar sa ne transmita ca o declaratie pe propria raspundere obiectivele mandatului primit de la Consiliul Judetean Timis. Nu l-am primit nici macar in ziua de azi.

Am considerat, din proprie initiativa, ca este important sa depunem azi, spre analiza, o propunere de promisiune de vanzare care sa fie dezbatuta in plenul CJT, completata sau modificata, urmand sa o semnam dupa aprobare. Repet, este doar o propunere de contract. Faptul ca dorim sa ne recuperam sumele investite in ultimul timp a aparut in urma dorintei in scris exprimate de catre autoritati, in vestita scrisoare, prin care au dorit sa preia 100% actiunile si nu 51%, asa cum discutasem. In varianta in care deveneau doar majoritari, preluand conducerea clubului, iar noi ramaneam minoritari, sumele investite le capitalizam si nu mai reprezentau obligatii de returnare (varianta posibila si acum, in functie de optiunea lor).

Au aparut tot felul de speculatii ca FCU Politehnica ar detine peste 50% din drepturile de vot; ele sunt pur si simplu minciuni, fara a se lua in considerare ca in cadrul promisiunii de vanzare-cumparare ne-am luat angajamentul sa predam administrarea acestei asociatii non-profit, imediat, prin demisie. Mai mult, s-a vorbit despre faptul ca nu s-ar fi depus garantiile si nu s-ar fi inchis obligatiile fiscale prin divizare. Garantiile sunt in curs de constituire, termenul legal fiind 30 de zile, iar in cadrul promisiunii de vanzare-cumparare este stipulat clar obligatia de a fi constituite conform legii atat garantiile, cat si reesalonarea. Cine citeste atent propunerea lansata gaseste toate elementele care garanteaza in ambele sensuri drepturile si obligatiile partilor.

Nu pot sa cred ca maine presedintele CJT, dl. Constantin Ostaficiuc, nu va introduce spre dezbatere in plenul Consiliului Judetean propunerea lansata de noi azi si anume promisiunea bilaterala de vanzare-cumparare. Nu are niciun motiv, indiferent de ceea ce va iesi in urma votului consilierilor.

In final, le transmit „prietenilor” mei de pe forum, sa stea linistiti, eu nu sunt Zambon!" (Marian Iancu, presedinte C.A. al Politehnicii Timisoara)

 

Citeste şi  Razboiul clonelor la Timisoara

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.