Razboiul mustelor pe Bega

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 24.05.2012 06:22 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - În perioada 2 - 20 mai 2012 s-a efectuat monitorizarea pentru identificarea vectorilor producători de disconfort (ţânţari, muşte, gândaci, căpuşe, etc.).
În urma monitorizărilor efectuate în perioada 2 – 20 mai 2012 (prin interpretarea datelor obţinute de la staţiile – capcanele instalate în cele 30 de puncte de pe raza municipiului Timişoara), precum şi pe baza sesizărilor primite de la populaţia din diferite zone ale oraşului (Zona Kuncz, Zona Dâmboviţa, Calea Şagului, Zona Steaua, Zona UMT, Zona Ovidiu Balea, Zona Torontalului, etc.) s-a constatat necesitatea efectuării unor lucrări de combatere a insectelor producătoare de disconfort (ţânţari, muşte, gândaci, pureci, ploşniţe, căpuşe).
Astfel, începând cu data de 21 mai 2011, în funcţie de condiţiile meteorologice, Primăria Municipiului Timişoara a programat demararea tratamentelor de dezinsecţie în municipiul Timişoara. Tratamentele de combatere vor continua ulterior şi în celelalte zone ale oraşului.
Orele de aplicare a tratamentelor pentru eficienţă vor fi dimineaţa între orele 5 – 9 şi seara între orele 17 – 22. Substanţele folosite în combatere sunt avizate de Ministerul Sănătăţii şi nu pun în pericol populaţia şi animalele.
Totuşi, în condiţii de soare puternic şi insolaţie, albinele aflate în zbor, pot fi afectate. Ţinând cont de aceste aspecte, Primăria Municipiului Timişoara prin Direcţia de Mediu, face un apel la toţi cetăţenii, persoane fizice, juridice, instituţii, societăţi comerciale, asociaţii de proprietari/locatari, să ia măsuri urgente de combatere a muştelor şi ţânţarilor pe cât posibil concomitent cu operaţiunile efectuate de Primăria Municipiului Timişoara.
Pentru ca tratamentele să aibă o eficienţă ridicată, se face un apel la toţi cetăţenii municipiului să ia măsuri urgente de efectuarea curăţeniei în gospodăriile proprii şi de combatere a muştelor, ţânţarilor şi a altor insecte producătoare de disconfort sau să anunţe prezenţa acestora la dispeceratul SC DERATON SRL, tel 0256/214778, sau la Primăria Municipiului Timişoara – Direcţia de Mediu, tel 0256/408366.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.