Razie de noapte cu peste 500 de masini verificate

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 14.01.2012 11:11 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timisoara - Poliţiştii rutieri împreună cu cei din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, au acţionat la data de 13/14 ianuarie 2012, în intervalul orar 22-6, pentru depistarea conducătorilor auto care circulă pe drumurile publicedupă ce au consumat băuturi alcoolice sau substanţe psihotrope.

O prioritate a anului 2012 pentru poliţiştii rutieri este aceea de a preveni şi combatere cauzele generatoare de evenimente rutiere şi de a se asigura că participanţii la trafic se deplasează în condiţii de siguranţă, fapt pentru care poliţiştii au organizat o acţiunea pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă cadrul legal privind circulaţia pe drumurile publice.

O cauză importantă de producere a accidentelor rutiere este consumul de alcool sau substanţe psihotrope. Pe lângă posibilitatea unui accident rutier, şoferii care conduc sub acestora trebuie să ştie că risca şi închisoarea de la 1 la 5 ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de O.U.G. 195/2002 iar permisul este reţinut fără drept de circulaţie pe durata cercetărilor.

Sub aceasta limita, fapta constituie contravenţie, iar sancţiunea este suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 3 luni, la care se adaugă 9 puncte amendă(630 de lei).

În cursul nopţii, poliţiştii au organizat filtre pe raza municipiului Timişoara ocazie cu care au verificat peste 500 de autovehicule fiind întocmite 65 de procese verbale de constatare a contravenţiei, au fost retrase 5 certificate de înmatriculare întrucât autoturisme în cauză nu aveau inspecţia tehnică periodică validă, au fost întocmite patru dosare de cercetare penală faţă de conducătorii auto care circulau pe drumurile publice deşi consumaseră băuturi alcoolice peste limita legală fiind reţinute totodată şi 8 permise de conducere din aceeaşi cauză.

De asemenea au fost identificaţi trei conducători auto care aveau un comportament neadecvat iar în urma testării cu aparatul de depistare a substanţelor psihotrope rezultatul a fost pozitiv.

Astfel, în jurul orei 3.15, poliţiştii au oprit pentru control un autoturism care circula pe strada Splaiul Nistrului din Timişoara .Din verificările efectuate în evidenţele de poliţie s-a constat că P. Bogdan, de 24 de ani, nu poseda permis de conducere fapt pentru care poliţiştii i-au întocmit acestuia un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism fără a deţine permis de conducere.

În jurul orei 23.41, poliţiştii l-au depistat pe B. Florin, de 25 ani, din localitatea Fibiş, în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii Giarmata, judeţul Timiş.
A fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Pe numele conducătorului auto a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

În cadrul acţiunii, în jurul orei 4.45, poliţiştii au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe strada Pestalozzi din Timişoara.
Au procedat la legitimarea conducătorului auto stabilind că se B. Bettina 20 ani, care avea un comportament neadecvat situaţiei fapt pentru care aceasta a fost testată cu aparatul de depistare a existentei în salivă a drogurilor rezultatul fiind pozitiv.
B. Bettina a fost condusă la Spitalul Judeţean Timişoara pentru recoltarea probelor de sânge.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.