Razie de siguranta civica la Lugoj

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 23.08.2012 09:01 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş au acţionat în cursul zilei de 22.08.2012, între orele 09.00-12.00 pe raza municipiului Lugoj pentru îmbunătăţirea climatului de siguranţă civică şi asigurarea respectării legii pentru prevenirea activităţilor infracţionale.

Obiectivele urmărite au fost depistarea şi tragere la răspundere celor care săvârşesc fapte de natură cotravenţională sau penală, identificarea persoanelor urmărite în temeiul legii, combaterea faptelor de evaziune fiscală precum şi diminuarea numărului accidentelor rutiere cu victime şi consecinţele acestora prin depistarea celor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, depistarea conducătorilor de mopede sau motociclete care conduc fără respectarea normelor rutiere.
Cu ocazia acţiunii au fost întocmite trei dosare penale şi au fost aplicate 120 de sancţiuni contravenţionale fiind confiscate bunuri în valoare de 1000 de lei.
Unul dintre dosarele penale a fost întocmit reprezentanţilor unei societăţi comerciale din Lugoj deoarece aceştia difuzau public opere muzicale fără a deţine auorizaţie UCMR ADA. De asemenea, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au aplicat o sancţiune în valoare de 6000 de lei, reprezentanţilor unei unităţi comerciale pentru că au oferit spre vânzare articole de îmbrăcăminte pentru care nu existau documente de provenienţă. În cauză s-a dispus confiscarea tuturor bunurilor depistate fără acte.
Tot în cadrul acţiunii, o societate cu sediul în Bucureşti a fost amendată cu 1470 de lei deoarece executa reparaţii ale drumului în municipiul Lugoj fără a semnaliza temporar lucrările.
În urma controlului în trafic a mai fost depistat şi P.C Emil, de 46 de ani, din Jena, care conducea a autoutilitară cu care efectua transport de marfă utilizând o cartelă tahoraf aparţinând unei alte persoane. În cauză a fost aplicată sancţiune de 4000 de lei pentru nerepectarea regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora.
Totodată, a mai fost depistat T. C. Dumitru , de 37 de ani, din Lugoj, care conducea un autoturism pe DN 6, în afara localităţii, cu 142 km/h, având montate pe autoturism becuri cu lumină de culoare albastră. În cauză a fost aplicată conducătorului auto o amendă de 1050 de lei şi s-a dispus reţinerea certificatului de înmatriculare.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.