Razie in Complexul Studentesc

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 17.05.2012 08:00 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - În vederea asigurării unui climat de siguranţă civică şi creării cadrului operaţional necesar diminuării fenomenului infracţional, în data de 16.05.2012 între orele 06.30 – 09.00 şi 19.00-21.30, pe raza secţiei 2 Poliţie a fost organizată o acţiunela care au participat efective de poliţie de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, jandarmi şi inspectori din cadrul OCMR-ADA.

Acţiunea a avut ca obiectiv prevenirea activităţilor infracţionale, identificarea persoanelor pretabile săvârşirii de infracţiuni stradale, precum şi combaterea faptelor antisociale într-o zonă aglomerată, identificarea persoanelor urmărite în temeiul legii, cele care comit fapte penale de orice natură şi în special a celor care comit spargeri de autoturisme sau care au comis infracţiuni cu violenţă, furturi din buzunare, din mijloace de transport în comun sau înşelăciuni.
A fost avută în vedere şi depistarea tinerilor constituiţi în grup care au un comportament deviant, a minorilor problemă şi a celor lipsiţi de supraveghere, precum şi a persoanelor care practică prostituţia şi acostează persoane pentru întreţinerea de relaţii sexuale.
Fiind vorba de zona Complexului Studenţesc au fost efectuate verificări şi pentru depistarea şi luarea măsurilor legale care se impun împotriva tuturor persoanelor care locuiesc fără forme legale.
În urma acţiunii au fost aplicate 73 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 11320 de lei, din care 13 au fost aplicate la Legea 61/1991 pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, ordine şi linişte publică.
S-a acţionat împreună cu lucrători de la UCMR-ADA pe linia respectării dreptului de autor, ocazie cu care au fost constatate şase infracţiuni pentru comunicarea publică a operelor sau a produselor purtătoare de drepturi conexe.
A fost urmărit şi modul cum sunt respectate prevederile Legii 333/2003, privind paza şi protecţia bunurilor, valorilor şi obiectivelor, fiind verificate mai multe societăţi comerciale şi cămine studenţeşti. În urma controalelor au fost constatate două infracţiuni pentru neasigurarea de către responsabili prin personal propriu sau specializat a ordinii publice.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.