Razie la comercianti de alcool, tutun, carne si paine

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 21.08.2014 15:58 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor au efectuat controale la 41 de societati comerciale si persoane fizice autorizate, din municipiul Timisoara, in vederea prevenirii si combaterii evaziunii fiscale in domeniul comertului cu alcool, tutun, produse din carne si de panificatie.

La data de 21 august a.c., politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, sprijiniti de cei de ordine publica din cadrul sectiilor urbane, au actionat pe raza municipiului Timisoara, efectuand controale la mai multi agenti economici si persoane fizice autorizate in scopul prevenirii si combaterii evaziunii fiscale.
Echipele de control au verificat respectarea normelor referitoare la plata T.V.A. intracomunitara, concordanta intre stocurile criptice si faptice, documentele de provenienta a marfurilor, respectarea prevederilor legale in intocmirea documentelor fiscale si contabile, respectarea conditiilor de depozitare si comercializare a marfurilor alimentare, daca documentele de transport sunt conforme cu realitatea, precum si situatia contractuala a angajatilor.
De asemenea, s-a verificat respectarea legislatiei in domeniul transportului de marfuri, de catre echipajele de politie rutiera.
Astfel, politistii au controlat 41 de societati comerciale si persoane fizice autorizate ce au ca obiect de activitate comertul cu alcool, tutun, produse din carne si de panificatie.
Au fost aplicate 23 de sanctiuni contraventionale in valoare de aproape 60.000 de lei.
In cadrul actiunii au fost angrenati peste 40 de politisti.
La activitatile de control au participat si reprezentanti ai O.P.C. si D.S.V.S.A. Timis.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.