Razie la Deta

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 29.01.2012 10:22 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Deta - În data de 27.01.2012, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor împreună cu poliţiştii din cadrul Politiei Oraşului Deta şi comisari ai Gărzii Financiare - Secţia Timiş, au organizat o acţiune pentru combaterea evaziunii fiscale şi protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicitedesfăşurate pe raza Oraşului Deta şi a localităţilor limitrofe.

Cu această ocazie au fost verificate 11 societăţi comerciale care aveau obiect de activitate divers (vânzarea cu amănuntul, magazine alimentare şi nealimentare, case de amanet, case de schimb valutar), la două dintre acestea fiind luată măsura suspendării activităţii pentru următoarele trei luni. La societăţile controlate au mai fost aplicate cinci amenzi în valoare de 21.000 de lei şi a fost confiscată suma de 1.797 de lei, bani care au rezultat din tranzacţiile comerciale neînregistrate în casele de marcat.

Totodată au mai fost aplicate 14 sancţiuni în valoare de 9860 de lei şi au fost ridicaţi în vederea confiscării 2 mc material lemnos.

În urma controlului efectuat la o societate din Jebel, într-o magazie a fost identificată o armă neletală (pentru tir sportiv) calibru 5,5 mm, despre care deţinătorul acesteia, B. GRATIAN, de 34 de ani, din Jebel, a declarat că a împrumutat-o de la o altă persoană din aceeaşi localitate. Poliţiştii i-a întocmit lui B. Graţian, dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi deţinerea, fără drept, a unei arme neletală din categoria celor supuse autorizării, iar Deliei A., persoana de la care a fost împrumutată arma, pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

În timpul acţiunii au fost depistate şi trei femei, în parcarea dintre localităţile Voiteg şi Jebel, care atrăgeau persoane în vederea practicării de raporturi sexuale contra unor sume de bani. Cele trei persoane au fost conduse la sediul Poliţiei Deta, unde au fost amendate cu 1500 lei fiecare în conformitate cu prevederile Legii 61/1991.

Reprezentantul societăţii comerciale din Jebel în magazia căreia a fost găsită arma şi un alt administrator al unei alte societăţi din Giera au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă de 8.000 de lei(fiecare) şi s-a dispus suspendarea activităţii pe trei luni, la ambele firme, fiind totodată confiscată suma de 1.797 de lei, sumă provenita din vânzări fără emiterea bonului fiscal.

În urma controlului efectuat la o societate din Deta, s-a constatat că nu era întocmită dispoziţie de plată pentru suma de 300 lei, bani găsiţi în minus la efectuarea monetarului, motiv pentru care s-a aplicat sancţiune în valoare de 1000 de lei, iar la un magazin din Denta, s-a constatat că sunt emise bonuri fiscale fără ca acestea să conţină toate datele prevăzute de lege. În cauză a fost dispusă sancţionarea contravenţională cu amendă de în valoare de 2000 lei.

N. Marcel, de 31 ani, din comuna Banloc, a fost depistat în timp ce transporta cantitatea de 2 mc de material lemnos fără a avea acte de provenienţă. Întreaga cantitate de lemn a fost sancţionată şi a fost aplicată amendă deţinătorului în valoare de 2000 lei.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.