Razie preventiv-reactiva in sistem integrat...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 20.08.2012 10:23 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

În vederea asigurării unui climat corespunzător de siguranţă civică, a prevenirii şi combaterii fenomenului criminogen înregistrat în zona discotecilor, barurilor şi altor unităţi de alimentaţie publică cu profil similar, în perioada 17.08-19.08.2012poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Timis au desfăşurat acţiuni preventiv-reactive, în sistem integrat, atât în mediul urban cât şi în cel rural.

Astfel, poliţiştii din cadrul structurilor de ordine publică, investigaţii criminale, investigare a fraudelor, poliţie rutieră şi B.C.C.O. Timişora au acţionat pentru identificarea bunurilor obţinute din comiterea unor infracţiuni, pentru depistarea şi tragerea la răspundere a persoanelor urmărite în temeiul legii, a celor implicate în traficul şi consumul ilicit de droguri, sancţionarea celor care încalcă prevederile legale, precum şi pentru asigurarea unui climat de ordine şi disciplină rutieră pe timpul deplasării pe drumurile publice.
Cu această ocazie a fost depistată o persoană urmărită pe raza comunei Jamu Mare, au fost întocmite 31 de dosare penale şi au fost aplicate 625 de sancţiuni contravenţionale.
Din cele 625 de contravenţii, 430 a fost aplicate la regimul rutier, 108 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legii privind menţinerea ordinii şi liniştii publice şi 24 pentru încălcarea normelor legale în domeniul comerţului.
Totodată au fost confiscate bunuri în valoare de 13.194 de lei, au fost reţinute 49 permise de conducere şi 18 cerificate de înmatriculare.
Poliţiştii de la Deta l-au depistat, pe raza comunei Jamu Mare, pe Manole Neculai, de 31 de ani, din sat Humosu, judeţul Iaşi, pe numele căruia Judecătoria Ineu a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii din 09.07.2012.
În urma verificărilor s-a stabilit că persoana este condamnată la trei ani de închisoare pentru furt calificat întrucât, în noaptea de 21/22.04.2011 a sustras dintr-o fermă din satul Chereluş, judeţul Arad, mai multe bunuri pe care le-a valorificat.
Suspectul a fost depus în Arestul I.P.J. Timiş, urmând a fi încarcerat.
Poliţiştii l-au oprit pe M.Ş. DORU, de 38 ani, din Lugoj, care se deplasa având asupra sa un bagaj voluminos. Fiind condus la sediul poliţiei s-a stabilit că în noaptea de 19/20.08.2012, în jurul orelor 22.15, acesta a pătruns prin efracţie în incinta unei grădiniţe din municipiu de unde a sustras un televizor, un DVD-player şi 45 DVD-uri. A fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat iar bunurile au fost predate directoarei grădiniţei.
D.C. Marian a fost depistat conducând un autoturism pe strada I.C. Brătianu deşi avea o alcoolemie de 0.70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital în vederea recoltării probelor biologice şi i-a fost întocmit dosar penal.
Poliţiştii au oprit pentru control un autoturism condus de M. Ion, de 36 ani, din satul Iecea Mică. În urma verificărilor în baza de date s-a stabilit că autoturismul figura sustras din Spania din data de 25.10.2011. În cauză s-a dispus indisponibilizarea autoturismului, cercetările continuând în acest caz.
În data de 19 august 2012, în jurul orei 21.00, poliţiştii din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Jebel, au oprit pentru control, pe DC 166, între localităţile Liebling şi Cerna, un autoturism condus de către L. MARIAN, de 42 de ani, din Liebling, care declara că nu are documentele sale sau ale autovehiculului asupra sa.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a stabilit că persoana în cauză nu figurează cu permis de conducere pentru nici o categorie de vehicul, autoturismul condus nu este înmatriculat, iar plăcuţele cu numerele de înmatriculare montate pe autoturism erau false. Conducătorului auto i s-a întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, cu numar fals de înmatriculare de către o persoană care nu posedă permis de conducere.
În noaptea de 19/20.08.a.c, în jurul orei 01.25, P. L.OCTAVIAN, de 43 de ani, din Ineu, judeţul Arad, a fost oprit pentru control pe raza municipiului Timişoara de către poliţiştii Biroului Rutier.
Fiind testat cu aparatul etilotest, acesta a indicat valoarea de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Totodată, în urma verificărilor efectuate s-a constatat că permisul de conducere al conducătorului auto era reţinut în vederea suspendării.
Poliţiştii i-au întocmit conducătorului auto dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care are permisul de conducere retinut şi care se află sub influenţa băuturilor alcoolice.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.