Razvan Mazilu ­– castigator la Gala Premiilor Radio Romania Cultural 2015

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 23.03.2015 21:14 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Razvan Mazilu este caştigatorul celei de-a XV-a ediţii a Galei Premiilor Radio Romania Cultural la categoria Teatru.
Distincţia i-a fost acordata pentru valorizarea in dimensiune contemporana a musicalurilor „Cabaret”, producţie a Teatrului German de Stat Timisoara (TGST) si „West Side Story”, productie a Festivalului Naţional de Teatru (FNT).

Gala este un eveniment organizat de Radio Romania Cultural, la care au fost premiate, in cadrul a noua secţiuni, diverse personalitaţi culturale ale anului anterior. Gala a avut loc in seara de 23 martie 2015 la Teatrul Odeon din Bucureşti.

Spectacolul „Cabaret” de Joe Masteroff a fost produs la Teatrul German de Stat Timişoara constituind, de la premiera sa din februarie 2014, una dintre producţiile de succes ale acestei companii.
Spectacolul lui Razvan Mazilu a aratat potentialul genului musical si in Romania, fiind inclus şi in selecţia oficiala a Festivalului Naţional de Teatru din 2014.

Povestea musicalului se petrece in Berlinul anilor 1930, in vremea in care nazismul ajungea la putere.
Sally Bowles (interpretata de Daniela Török), o tanara cantareaţa si dansatoare in clubul de noapte „Kit Kat“, se indragosteşte de americanul Cliff Bradshaw (intruchipat de Konstantin Keidel), al carui vis este sa devina scriitor de romane.
Alaturi de ei, desi la o varsta inaintata, domnisoara Schneider (interpretata de Ida Jarcsek-Gaza) si domnul Schultz (jucat la TGST de actorul Christian Bormann) isi traiesc delicata poveste de dragoste.
Intre ludic şi decadent, intre vise implinite şi spulberate, destinele personajelor din musicalul „Cabaret“ sunt marcate de un context politic si social a carui influenta este abia la inceput.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.