Reabilitare a cladirilor istorice in limitele fondurilor alocate anual

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 15.10.2013 14:46 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Primaria Municipiului Timisoara va organiza vineri 18.10.2013, incepand cu ora 12,  la sediul municipalitatii, in sala de consiliu de la etajul I, o dezbatere publica pe marginea proiectului de hotarare  privind aprobarea programului de sprijin financiar acordat proprietarilor de cladiri istorice din zona de actiune prioritara a municipiului Timisoara.
La dezbatere sunt asteptate sa participe toate persoanele interesate. Cei interesati se pot adresa si in scris Directiei Secretariat General – Biroul Asistare Consiliul Local,  in format electronic - la adresa codruta.orobeti@primariatm.ro sau prin fax, la nr. 0256/ 220.311.

Programul propune, in baza prevederilor Legii nr. 153/2011 si ale Legii nr. 422/2001, ca municipiul Timisoara poate acorda sprijin financiar constand in acordarea de grant in cuantum de 20% a costurilor eligibile la lucrarile de reabilitare la cladirile clasate ca monumente, ansamblu sau sit, si 80% sprijin financiar cu dobanda zero, in limitele fondurilor alocate anual cu aceasta destinaţie.
Persoanele eligibile pentru inscrierea in program sunt deţinatori – persoane fizice – ai cladirilor care prin nivelul de degradare a sistemului de inchidere perimetrala, pun in pericol sanatatea, viaţa, integritatea fizica si siguranţa populaţiei si/sau afecteaza calitatea mediului inconjurator, a cadrului urban construit si a spaţiilor publice urbane si sunt cladiri clasate ca monumente, ansamblu sau sit.
Perioada de rambursare al sprijinului financiar este de 10 ani (120 de luni), incepand cu data de intai a lunii urmatoare incheierii procesului verbal de recepţie la terminarea lucrarilor.
Costurile intregii documentaţii tehnice necesare obţinerii autorizaţiei de construire, precum si documentaţia tehnico‐economica necesara executarii lucrarilor cad in sarcina proprietarilor si reprezinta contribuţia proprie la program.
In cazul imobilelor in care municipiul Timisoara deţine cote parte, cheltuielile aferente municipiului Timisoara vor fi suportate din bugetul local, fara a afecta nivelul de finanţare (grant si finanţare rambursabila) alocat imobilului.
In cazul lucrarilor de reabilitare realizate prin prezentul program, autoritatea administraţiei publice locale organizeaza, in condiţiile legii, procedura de achiziţie publica de executare a lucrarilor, cu participarea reprezentantului asociaţiei de proprietari sau a proprietarului de locuinţa unifamiliala, dupa caz, in comisia de adjudecare a ofertelor.

Zona de actiune prioritara a programului de sprijin financiar acordatbproprietarilor de cladiri istorice din Municipiul Timisoara cuprinde doar cladiri clasate ca monumente, ansamblu sau sit, conform Legii 422/2001:
1. Situl urban Cartierul "Cetatea Timisoara" / Piaţa Victoriei‐Piaţa Huniade Iancu‐Str. Telbisz Carol‐Str.Proclamaţia de la Timisoara‐Str. Hector‐Piaţa Bratianu Ionel I.C.‐Str. Oituz‐Str. Dima Gh.‐Str. Sf. Ioan
2. Situl urban "Fabric" (I)  / Str. Timocului‐Str. Dacilor (ambele fronturi) ‐ Str. Stefan cel Mare (ambele fronturi) ‐ Str. Scolii ‐ Str. Comanesti – Piaţa Suluţiu Sterca Al., mitropolit‐ Piaţa Vlaicu Aurel‐Str. Petrescu‐ Titel Constantin‐Str. Negruzzi C.‐ Str. Ispirescu Petre
3. Ansamblul urban "Fabric" (II) / Pod Neptun‐Splaiul Nistrului‐Str. Linţia Dionisie, profesor‐Str. 3 August 1919 (nr. 33)‐Str. Mircesti (pana la intersecţia cu Str. Abrud)‐Piaţa Romanilor‐Str. Nischbach Joseph, episcop
4. Situl urban "Vechiul cartier Iosefin" / Splaiul Vladimirescu Tudor ‐ Str. Dragalina Ion, general ‐ Str. 16 Decembrie 1989 ‐ Str. Odobescu ‐ Str. Romulus‐Str. Doja Gheorghe‐Str. Brasov
5. Camine muncitoresti interbelice / Bd. Ionescu Take‐Str. Baader‐Str. Infraţirii
6. Ansamblul urban III Str. Virtuţii (nr. 4) ‐ Str.Kogalniceanu Mihail (nr. 19,21)
7. Ansamblul urban IV Intersecţia Bd. Regele Carol I cu Str. Vacarescu I.
8. Ansamblul urban V Intersecţia Bd. Regele Carol I cu Str. Maniu Iuliu
9. Ansamblul urban VI Str. 1 Decembrie (intre nr. 2‐10), Str. Feldioara (intre nr. 2‐6)
10. Ansamblul urban IX Bd. Revoluţiei din 1989 si Piaţa Murgu Eftimie (intre nr. 1‐7, 15‐17), cu Posta, Banca Naţionala, Institutul de Medicina, doua camine studenţesti
11. Casa Str. Alecsandri Vasile 3
12. Ansamblul urban "Str. Badea Carţan" / Piaţa Badea Carţan (front vestic)
13. Casa cu axa de fier Piaţa Bratianu Ionel I.C. 1
14. Casa Piaţa Bratianu Ionel I.C. 2
15. Casa turceasca Str. Celebi Evlia 2
16. Casa Str. Cosbuc George 3
17 Casa Str. Dacilor 4
18. Casa Str. Dacilor 13
19. Casa cu Atlanţi, azi locuinţa / Str. Delamarina V. V. 1
20. Ansamblul urban VIII Str. Doja Gheorghe (de la Piaţa Balcescu la Str. Oniţiu Virgil)
21. Casa Str. Eugeniu de Savoya 14
22. Casa Prinţului Eugeniu de Savoya Str. Eugeniu de Savoya 24
23. Casa Str. Mercy Florimund 4
24. Ansamblul urban “Bd. Mihai Viteazul” Bd. Mihai Viteazul 28
25. Casa Str. Paul Chinezul 1
26. Casa Str. Paul Chinezul 4
27. Casa cu “Pomul breslelor” Str. Proclamaţia de la Timisoara 3
28. Ansamblul urban “Str. Anton Seiller” Str. Seiller Anton 1‐11
29. Ansamblul urban “Str. Nicolae Titulescu” Str. Titulescu Nicolae (de la Parcul Central la str. A. Muresanu)
30. Casa Piaţa Traian 7
31. Casa Piaţa Ţepes Voda 1
32. Casa Str. Ungureanu Emanuil 8
33. Ansamblul urban interbelic “Corso” Municipiul TIMISOARA

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.