Rectorul reconfirmat pentru inca un mandat la UVT validat...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 18.12.2015 15:07 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Membrii comunitaţii Universitaţii de Vest din Timişoara au reconfirmat in funcţia de rector pe prof. univ. dr. Marilen Pirtea, in urma unui proces de alegeri ce a luat sfarşit pe 18 decembrie, in urma validarii rezultatelor de catre Senatul UVT.
Acesta se afla la finalul primului mandat şi işi va continua activitatea la conducerea universitaţii şi pentru urmatorii patru ani (2016-2020).

„Rezultatul este o confirmare a muncii mele şi a echipei de management din partea comunitaţii universitare şi este o onoare sa-i pot reprezenta in continuare. Am propus colegilor un nou mandat pentru a duce la capat proiecte in desfaşurare şi a implementa altele noi, cu impact asupra infrastructurii Universitaţii, mediului in care ne desfaşuram activitatea. Vom continua creşterea calitaţii procesului educaţional şi a resurselor umane. Unversitatea se afla pe o poziţie onorabila in randul instituţiilor de invaţamant superior europene, dar mereu este loc de mai bine, astfel ca vom continua procesul de internaţionalizare, de aliniere la standarde inalte in educaţie şi cercetare. In prezent, instituţia este foarte bine ancorata in realitaţile mediului educaţional european şi ne propunem o dezvoltare continua in acest sector”, spune rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Printre strategiile care se doresc implementate in perioada urmatoare, rectorul UVT menţioneaza creşterea numarului de programe comune cu universitaţi din alte ţari şi de programe cu diploma dubla.

Pentru comunitatea mai larga, cea a Timişoarei, se are in vedere iniţierea unui proiect in parteneriat cu autoritaţile locale, sub titulatura de „Timişoara-oraş universitar”.
Scopul este identificarea şi mobilizarea capacitaţii de cazare disponibila in sistemul preuniversitar, pentru tinerii din alte localitaţi care doresc sa studieze la UVT.
Impreuna cu autoritaţile timişorene, se doreşte şi implementarea unei masuri prin care tinerii absolvenţi de Bacalaureat fara posibilitaţi financiare sa poata studia in Timişoara.
In ceea ce priveşte deschiderea catre comunitate, Universitatea işi propune şi largirea ofertei de cursuri in domeniul educaţie pe tot parcursul vieţii, prin crearea de programe specifice pentru varsta a treia.
De asemenea, se are in vedere demararea unui proiect de anvergura, „Sustainable Lifestyle in Timisoara”, care sa trateze intr-o maniera interdisciplinara, prin contribuţia tuturor facultaţilor din UVT, problema sustenabilitaţii mediului in Timişoara.
„Put in Practice” este un alt proiect prin care se urmareşte crearea celei mai mari reţele de locuri de practica din Timişoara şi vestul ţarii pentru studenţi şi masteranzi.
De asemenea, UVT va transforma oraşul in capitala diasporei ştiinţifice romaneşti, prin evenimentul organizat in aprilie 2016, „Diaspora in cercetarea ştiinţifica şi invaţamantul superior din Romania”.
Evenimentul se afla sub Inaltul Patronaj al Preşedintelui Romaniei, este organizat in parteneriat cu UEFISCDI şi Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetarii Ştiinţifice şi va reuni la Timişoara sute de specialişti romani plecaţi peste graniţa, cu scopul de a cauta soluţii la problemele Romaniei.
In plus, UVT va aduce in mijlocul comunitaţii timişorene pe Jose Manuel Barroso, preşedinte al Comisiei Europene pentru o perioada de 10 ani.
Instituţia il va primi in randurile sale acordandu-i distincţia de Doctor Honoris Causa, la sfarşitul lunii ianuarie 2016.

Noul mandat la conducerea Universitaţii va demara incepand cu luna martie, atunci stabilindu-se şi componenţa echipei de management, cuvantul cheie fiind performanţa şi inovare.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.