Recunoastere pentru Sorin Nicodim

Scris de Titus Balan | Publicat in 24.11.2013 18:55 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Sub dualul semn al traditiei si al nivelului artistic, bienala nationala de arte plastice ,,Lascar Vorel” a ajuns la cea de a XIII a editie.
Evenimentul gazduit de Muzeul de Arta din Piatra Neamt a reunit artisti consacrati din toata tara ce au expus cele mai variate tehnici: pictura, grafica, scuptura .
Acest eveniment de inalta tinuta este emblematic pentru viata artistica a orasului Piatra Neamt dar se rasfrange cu energie asupra intregului areal moldovean.

Evenimentul de spirit a reunit sub semnul libertatii de expresie si exprimare artistica lucrari plastice, opere ale artistilor plastici din aproape toate partile tarii.
Eterogena in continut, expozitia bienalei a adunat reprezentanti ai diferitelor generatii, cu preocupari dintre cele mai diverse si de substanta, vizand genuri artistice care definesc abordari vizuale incepand cu zona traditionalului, informalului, sau postari in zona postmodernismului.

Timisoara si-a adjudecat din nou laurii, maestrul Sorin Nicodim s-a intors din Moldova cu marele premiu al bienalei. Aproape nimic nou pana aici.
Artistul ne-a obisnut deja sa nu vina cu mana goala de la nici o prezenta din tara dar mai cu seama din strainatate.
Cu modestie, recent declara ca nu stie cate premii a luat in cariera si ar mai fi loc si de altele.
La dansul exceptia a devenit o normalitate. Artist prolific, ce creaza frumosul cu entuziasmul unui tanar in curs de afirmare.
Doar nenumaratele prezente in galerii particulare si muzee din toata Europa ii tradeaza experienta indelungata.
Fapt cu atat mai meritoriu cu cat se pare, dupa opinia multor cunoscatori, editia actuala a fost una de nivel artistic comparabil cu orice expozitie de aiurea din lume.
Nimic nu a facut diferenta intre ce s-a putut vedea pe simezele muzeului moldav si ce ar putea fi vazut oriunde in lungul si latul pamantului.
Nici macar numarul impresionant al participantilor nu a dat vreo emotie artistului nostru.
Cu doua lucrari foarte viguroase de pictura in tehnica mixta cu care ne-a obisnuit in ultima vreme Nicodim nu a lasat nici o indoiala cine merita recunoasterea unanima.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.