Regia Autonoma de Transport traieste doar pentru ca o resusciteaza primarul Lae Robu!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 23.01.2016 12:52 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Cum spunea candidatul şi, mai tarziu, primarul Nicolae Robu?

Eficientizarea activitaţii la Regia Autonoma de Transport Timisoara, care ar fi fost falimentata de fostul primar, Gheorghe Ciuhandu?...

Ei, uite ca se apropie de sfarşitul mandatului şi veniturile totale la Regia Autonoma de Transport Timisoara prognozate pentru anul 2016 sunt de 92.690.500 lei.

Numai ca 56.282.000 lei sunt venituri din... compensatia la transport.

Altfel spus, primarul Nicolae Robu şi gaşca lui uselista (PSD + PNL, pentru cine a uitat) a tot acordat compensaţii la transport ca un social-democrat veritabil

Aşa ca nu va fi nici o mirare daca in viitorul mandat primarul care va fi ales va avea clar probleme in gestionarea transportului in comun din Timişoara....

Veniturile din exploatare se compun in principal din veniturile din incasari realizate din vanzarea de titluri de calatorie si alte tarife in urma prestarii de servicii de transport public, previzionate la nivelul 25.000.000 lei.
Mai sunt venituri din servicii prestate, altele decat din activitatea de transport (ITP, inchirieri spatii reclama, utilaje, lucrari terti, avize, etc) au fost preconizate a fi realizate in suma de 3.400.000 lei, precum si alte venituri din exploatare in suma 7.600.000 lei, reprezentand in principal venituri din productia de imobilizari, venituri din subventii pentru investitii, reprezentand reluarea la venituri a amortizari mijloacelor fixe achizitionate din alocatii bugetare in perioadele anterioare , precum si alte venituri.

Mai mult de 50 la suta sunt, insa, venituri din compensatia la transport in suma de 56.282.000 lei, pentru acordarea facilitatilor cetatenilor din municipiul Timisoara si asigurarea functionalitatii sistemelor de transport cu biciclete si naval, suma lunara previzionata fiind de 4.690.000 lei.
Compensatia a fost estimata pentru a acoperi efectele asupra veniturilor si cheltuielilor in conditiile indeplinirii obligatiilor de serviciu de transport public pentru sistemele de transport administrate de regie in 2016 (reduceri si gratuitati-facilitati la transportul urban, biciclete, naval).

Numarul de personal estimat a fi realizat pana la sfarsitul anului 2016 este de 1230 salariati, conform organigramei si statului de functii aprobat prin HCLM 333/31.07.2015, prin care s-a prevazut cresterea numarului de salariati ca urmare a extinderii activitatii de transport prin primirea in administrare a sistemului de transport naval pe Canalul Bega, care se adauga sistemului intermodal de transport cu biciclete care a fost pus in functiune incepand cu luna iunie 2015, precum si extinderea sistemului de transport metropolitan cu troleibuze.
Cresterea numarului de personal in anul 2016 cu un numar de 233 salariati este determinat de necesitatea asigurarii de salariati mai ales in operarea sistemelor noi de transport, cu biciclete si cel naval.

Cheltuielile totale prognozate in anul 2016 sunt de 90.328.128 lei.
Cheltuielile cu personalul estimate a fi realizate in anul 2016 sunt prevazute la suma totala de 47.919.823 lei, cheltuielile de natura salariala cuprinyind cheltuielile cu salariile si bonusurile, estimate la nivelul de 38.597.896 lei.
Avand in vedere ca sistemul de transport naval se preconizeaza ca va fi operabil cu luna iulie 2016, personalul specializat pentru acest tip de transport si perioada de 6 luni cuprinde cheltuieli cu salariile: 233 salariati * 2595 lei/luna *6 luni = 3.627.810 lei.

Au fost estimate de asemenea cheltuieli cu indemnizatia AGA la nivelul indemnizatiilor membrilor consiliului de administratie, pentru o perioada de 6 luni avand in vedere prevederile noului proiect de lege a serviciilor de transport in care se stabileste obligativitatea reorganizarii regiilor autonome in societati comerciale.
Cheltuieli aferente contractului de mandat si a altor organe de conducere si control, comisii si comitete in valoare de 572.500 lei...

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.