Reparatii la CFR pe raza regionalei Timisoara

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 31.10.2012 13:39 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că pe raza regionalelor CF Timişoara, Braşov, şi Galaţi se execută lucrări de reabilitare şi de reparaţii la infrastructura feroviară, lucrări care vor aduce modificări în graficul de circulaţie al trenurilor.
În cadrul proiectului de reabilitare pe secţiunile Coşlariu - Sighişoara şi Coşlariu - Simeria, în perioada noiembrie-decembrie se vor executa lucrări de reabilitare a liniei în staţiile Daneş (liniile 4 şi 5) şi Staţia Dumbrăveni (linia 4), precum şi între staţiile CF Daneş - Dumbrăveni (firul I), Dumbrăveni - Aţel (firul I), circulaţia trenurilor desfăşurându-se doar pe firul II. Lucrările sunt incluse în programul de reabilitare a tronsonului Aţel - Sighişoara şi sunt realizate de asocierea FCC CONSTRUCCIÓN SA - Alpine Bau GmbH - SC Azvi SA.
În perioada noiembrie - decembrie 2012 se vor executa lucrări de reabilitare între staţiile Ghioroc - Cicir (firul I), Glogovăţ - Arad (firul I), Arad - Şofronea (firul I) şi Şofronea - Curtici (firul I), trenurile urmând să circule doar pe firul II. Lucrările sunt incluse în programul de reabilitare a tronsonului Frontiera - Curtici - Arad - km 614 şi sunt realizate de asocierea ALSTOM TRANSPORT S.A - Swietelsky Bau Gesell Sachaft m.b.H - Astaldi S.p.A - Euro Construct Trading'98 S.R.L - Dafora S.A.
În lunile noiembrie - decembrie se execută lucrări de reabilitare pe secţiile CF Orşova-Caransebeş şi Simeria - Petroşani la cele două tuneluri de cale ferată - Feneş şi Vârful Tătarului -, lucrările incluse în programul Reabilitare tuneluri de cale ferată aflate pe raza Sucursalei CREIR Timişoara şi realizate de consorţiul de firme Swietelsky CF SRL - SOPMET SA - DAFORA SA.
Lucrările de reabilitare şi modernizare a infrastructurii feroviare aflate în curs de execuţie pe Coridorul IV paneuropean sunt incluse în programul POS-T 2007-2013, finanţarea fiind asigurată în proporţie de 85%, prin Fondul de Coeziune (contribuţia CE), şi de 15% de la Bugetul de Stat.
Tot în această perioadă, CFR SA are în curs de execuţie şi lucrări de întreţinere şi reparaţii la infrastructură, susţinute financiar din fonduri proprii şi de la bugetul de stat, pe mai multe secţii de circulaţie de pe raza regionalelor CF Braşov, Timişoara şi Galaţi.
Pe raza sucursalei CREIR Timişoara, în intervalul 15 octombrie - 29 noiembrie 2012, se execută lucrări de refacţie în staţia Sacoşu Mic şi între staţiile Sacoşu Mic - Buziaş.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.