REPREZENTANTUL GUVERNULUI ROMANIEI in JUDETUL TIMIS, in GREVA JAPONEZA!... SALARIZAREA UNITARA a PSD bate campii!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 29.05.2017 15:08 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Miercuri, 31 mai 2017, intre orele 10-12, angajaţii din cadrul Instituţiei Prefectului – Judeţul Timiş vor organiza la sediul instituţiei o greva de avertisment, potrivit prevederilor art.181 şi urmatoarele  din Legea nr.62/2011, privind dialogul social, republicata, completata şi modificata.                                                                  
Angajaţii instituţiei, participanţi la acţiunea de protest tip greva japoneza vor purta ca semn distinctiv o banderola alba pe braţul drept, fara a se intrerupe programul de lucru.                                                                                              
Principala nemulţumire se refera la politica salariala discriminatorie a Parlamentului Romaniei, a Guvernului Romaniei şi a Ministerului Afacerilor Interne in raport cu funcţionarii publici şi personalul contractual din Instituţiile Prefectului, ale caror salarii sunt la momentul de faţa cu circa 50% mai mici decat majoritatea celor din serviciile deconcentrate, consilii judeţene şi primarii.                                                                                                           

Este inadmisibil ca salariaţii prefecturilor, se spune, cei care au atribuţii de indrumare şi control, cat şi de verificare a legalitaţii actelor administrative adoptate/emise de catre autoritaţile administraţiei publice locale, precum şi  de coordonare şi verificare a  activitaţii serviciilor publice deconcentrate, sa aiba salarii de doua ori mai mici decat salariaţii din aceste instituţii/autoritaţi publice.
                                       
De asemenea, protestul are in vedere modul discriminatoriu in care au inţeles sa voteze deputaţii din Parlamentul Romaniei, care au respins un amendament la votul in plen la legea de aprobare a OUG nr.2/2017, care propunea majorarea cu 20% a salariilor brute pentru angajaţii din prefecturi, asta in condiţiile in care amendamente similare, ce vizau majorari salariale pentru angajaţi din alte autoritaţi şi instituţii publice, au fost adoptate.
ai alles ca aprobarea acestui amendament nu ar fi produs un impact major asupra bugetului de stat, intrucat numarul angajaţilor din prefecturi este mult mai redus decat cel din oricare din instituţiile/autoritaţile menţionate.
Este o situaţie paradoxala şi de neinţeles pentru angajaţii instituţiilor prefectului, ca dintre toate categoriile de bugetari, numai pentru instituţiile prefectului sa fie respinsa majorarea salariala.
Scopul acţiunii de protest este redarea demnitaţii Instituţiei Prefectului prin acordarea unei majorari de 20 % a salariilor de baza, asa cum s-a dorit prin amendament la OG. 2/2017 in Camera Deputatilor in sedinta din data de 16. 05.2017.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.