RETEAUA BANATEANA. LOVER-BOY de MOLDOVA NOUA, PROSTITUTIE de LONDRA...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 07.09.2017 11:38 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Poliţiştii de combatere a criminalitaţii organizate si procurorii D.I.I.C.O.T. din Caraş-Severin au efectuat şapte percheziţii intr-o cauza in care se fac cercetari pentru trafic de persoane pe relaţia Romania-Anglia.

La data de 6 septembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalitaţii Organizate Caraş-Severin şi procurorii D.I.I.C.O.T. – B. T. Caraş-Severin, cu sprijinul Brigazii de Combatere a Criminalitaţii Organizate Timişoara, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin şi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Caraş Severin, au efectuat 7 percheziţii domiciliare, in zona Moldova Noua, judeţul Caraş-Severin, intr-o cauza in care se efectueaza cercetari pentru trafic de persoane pe relaţia Romania-Anglia.

Investigaţiile in cauza au inceput in cursul acestui an, cand poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitaţii Organizate Caraş-Severin au demarat cercetarile intr-un dosar penal penala avand ca obiect infracţiunea de trafic de persoane, in forma exploatarii prin obligarea la practicarea prostituţiei, prin metoda ”lover-boy”.

Astfel, in luna mai 2017, una dintre victime, imediat dupa ce a implinit 18 ani şi fara a mai fi lasata sa-şi termine studiile, a fost convinsa de un barbat, de 18 ani, din Moldova Noua, sa plece impreuna in Anglia, primind garanţii ca prin intermediul unor rude ale acestuia işi vor gasi un loc de munca şi işi vor construi un viitor impreuna.

La scurt timp dupa sosirea in Anglia, victima a fost lasata in compania altor doi barbaţi, de 32, respectiv 21 ani, ambii din Moldova Noua, judeţul Caraş-Severin, barbatul de 18 ani intorcandu-se in Romania.
Ulterior, prin constrangere, victima a fost obligata sa practice prostituţia, in Londra.

S-a iniţiat colaborarea cu autoritaţile din Anglia, iar ca urmare a datelor operative transmise de autoritaţile romane, la data de 6 iulie a.c., poliţia londoneza a descins la o adresa din Londra, victima fiind salvata şi predata autoritaţilor de protecţie a victimelor traficului de persoane.

La aceeaşi adresa au fost identificaţi cei doi barbaţi, de 32 şi 21 de ani, precum şi o alta tanara despre care exista date ca ar fi practicat prostituţia.

Cercetarile continua in vederea documentarii activitaţii infracţionale in cauza.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.