RETEAUA PSD. AUTOVEHICULE de LUX FURATE din EUROPA, inspectate RAR si introduse in circuitul civil!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 15.05.2017 15:40 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Caraş-Severin impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Directiei Generale Anticoruptie au efectuat un numar de 6 percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Bucureşti, Timişoara, Reşiţa şi a judeţului Caraş-Severin, in cadrul unei actiuni vizand destructurarea unui grup infracţional organizat, format din 7 suspecţi, specializat in savarsirea infractiunilor de furt, tainuire, folosirea la autoritatea vamala a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate, inşelaciune, abuz in serviciu daca funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, fals intelectual, fals material in inscrisuri oficiale, fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals, trafic de influenţa, cumparare de influenţa, luare de mita, dare de mita, spalare de bani.

    In cauza, exista suspiciunea rezonabila ca in ultimii ani s-a constituit şi a acţionat, la nivel transnaţional, un grup infracţional organizat, avand drept scop furtul unor autovehicule de lux din Uniunea Europeana, in special din Italia, autovehicule care ulterior erau introduse in Romania prin punctele de trecere a frontierei din zona de vest, in acest scop fiind folosite la autoritatea vamala documente vamale de transport sau comerciale falsificate.

    Pentru a crea aparenţa de legalitate, membrii gruparii achiziţionau documente ale unor autovehicule accidentate, avand aceeaşi marca şi aproximativ aceleaşi caracteristici cu autovehiculele furate. Ulterior, autovehiculelor furate le erau aplicate seriile de identificare prevazute in actele respective, dupa care se efectua inspecţia RAR, iar autoturismele erau apoi introduse in circuitul civil, fiind inmatriculate fie provizoriu pe diferite persoane, fie definitiv, in sensul ca autovehiculul furat prelua locul autovehiculului accidentat, ale caror documente fusesera folosite de membrii grupului. Dupa inmatriculare, aceste autovehicule erau instrainate catre diferiţi cumparatori de buna credinţa care plateau preţul de piaţa real al autoturismelor respective. Şef al Registrului Auto Roman (RAR) Timiş este fostul consilier judeţean PSD Deian Plavoşin.

    Din investigaţiile derulate a rezultat ca membrii gruparii au beneficiat de-a lungul timpului de sprijinul unor funcţionari din cadrul RAR Timiş, al caror rol era acela de oculta, cu ocazia verificarilor de specialitate efectuate in cadrul instituţiei, datele tehnice care demonstrau faptul ca autovehiculele supuse verificarii erau in realitate furate.

    Cu ocazia cercetarilor au fost identificate mai multe autoturisme de lux care au fost indisponibilizate in vederea continuarii cercetarilor.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.