Revine StudentFest. Acum e Paradox!

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 24.01.2013 21:00 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Organizaţia Studenţilor din Universitatea de Vest din Timişoara (OSUT) revine in perioada 11-20 aprilie cu cea de-a XXII-a ediţie a StudentFest-ului, cel mai mare festival de artă şi cultură din România care le oferă tinerilor şansa de a se exprima liber, reprezentând o alternativă la educaţia formală promovată de sistem.

În acest an, StudentFest lansează tema PARADOX ca centru de interes pentru fiecare dintre secţiunile festivalului, un mesaj care să atragă atenţia asupra contradicţiilor existente în societatea actuală. În acest scop, festivalul îşi propune folosirea artei ca mijloc de evadare din cotidian pe fondul timpului care este şi va ramâne o problemă.

StudentFest PARADOX păstrează conceptul adoptat în 2012. Astfel, participanţii acestei ediţii vor lua parte la 7 zile intensive de creaţie şi activităţi, urmate de 3 zile de expoziţii, happeninguri, conferinţe, dezbateri, piese de teatru sau concerte deschise publicului larg.

Având relativ aceleaşi domenii ca in ediţiile anterioare, respectiv: arhitectură, arte plastice, design vestimentar, street art, concerte, dans, film, fotografie, literatură, party / muzică electronică, publicitate şi teatru, StudentFest 2013 aduce in prim plan o noua secţiune, EXPERIMENTARIUM, care va defini foarte bine tema Paradoxului. Aflându-se la graniţa dintre artă şi ştiinţa, această secţiune îşi propune să dinamiteze limitele, instigând la un alt fel de artă, promovată atât prin experimente artistice care vizează psihicul uman, cât şi prin experimente ştiinţifice de biologie, chimie, fizică etc. care vor avea drept scop evidenţierea părţii artistice a ştiinţelor exacte.

Înscrierile vor avea loc conform următorului calendar:
1 februarie - 24 martie – perioada de înscrieri pentru artiştii care vor să participe la festival;
1 - 24 martie – perioada de înscrieri pentru tinerii participanţi la workshop-urile fiecărei secţiuni;
StudentFest 2013:PARADOX urmând să se desfăşoare în perioada 11-20 aprilie.

StudentFest a debutat în 1992, iniţial ca un protest împotriva cenzurii libertaţii de exprimare. În decursul acestor ani a avut peste 7 000 de participanţi şi invitaţi speciali, rolul principal al acestui eveniment fiind acela de a instiga la creativitatea şi cultivarea spiritului.
Organizaţia Studenţilor din Universitatea de Vest din Timişoara este singura organizaţie sindical-studenţească constituită la nivelul UVT, înfiinţată în 27 martie 1990, cu o experienţă de peste 22 ani, fapt ce o face cea mai reprezentativă organizaţie a universităţii şi, totodată, un punct de reper pentru toate ligile studenţeşti din ţară.
Misiunea OSUT este de a asigura un mediu universitar mulat pe nevoile educaţionale, sociale, economice şi culturale ale studenţilor şi de a veghea asupra respectării drepturilor acestora.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.