Richard Clayderman la Timisoara

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 28.03.2015 14:48 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Celebrul pianist Richard Clayderman a concertat la Timisoara vineri, 27 martie, cu un nou concept de show, in premiera – “From Paris with love”.
Cel mai de succes pianist al lumii, in cele 24 de ore pe care le-a petrecut la Timisoara, s-a cazat la Hotel Angellis şi a fost intampinat de Emily si Evelyn, doua pianiste de numai sapte, respectiv zece ani, care l-au asteptat pe ritmuri de Vivaldi.

Inainte de plecare, Richard Clayderman a mai avut parte de un cadou special – o caricatura semnata de Stefan Popa Popa’s, dar si o pictura speciala care ilustreaza Piata Traian din Timisoara anilor 1900, semnata de cunoscutul caricaturist.
Ambele cadouri au fost inmanate celebrului pianist de catre patronul Hotelului Angellis, Marius Schuldesz.

Richard Clayderman, pseudonimul artistic al lui Philippe Pagès, s-a nascut la 28 decembrie 1953 şi este un renumit pianist şi compozitor francez contemporan, creator al unui nou stil muzical, numit New Romantic.
In 1976, a fost invitat de catre Olivier Toussaint, un producator francez, şi de catre partenerul Paul de Senneville pentru a inregistra o balada lina de pian.
De Senneville a compus aceasta balada ca un tribut pentru noua lui fiica, Adeline.
Tanarul Pagès a fost audiţionat impreuna cu alţi 20 de pianişti şi a fost ales.
"Era un muzician interesant cu o atingere moale şi cu tehnica buna", a spus Toussaint.
Numele lui Pagès a fost schimbat in Richard Clayderman (a preluat numele strabunicii sale pentru a evita pronunţarea greşita a numelui sau adevarat in afara Franţei).

Cantecul a fost un succes, fiind vandute 22 de milioane de copii in 38 de ţari.
S-a numit Ballade pour Adeline.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.