Rochii croite din 9 m de material pretios la Opera timisoreana

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 02.02.2013 16:00 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Favorită fără rivală în inimile melomanilor, Violetta Valéry le dă întâlnire admiratorilor săi în seara de duminică, 3 februarie 2013, de la ora 19, la Opera Naţională Română din Timişoara, într-un spectacol de mare clasă.  
4100 de metri de pânzeturi preţioase, şantung din Asia, dantele, paiete, strassuri şi cristale: acesta este totalul de materiale folosit la realizarea costumelor noii producţii timişorene cu opera „Traviata”, de Giuseppe Verdi.
Autor al regiei, decorurilor şi costumelor spectacolului de la Timişoara, Mario de Carlo (Italia) a realizat design personalizat pentru fiecare dintre cele 90 de rochii şi 60 de costume de bărbaţi ale  tuturor celor  de pe scenă, solişti, corişti şi dansatori.

Violetta Valéry va fi interpretată de graţioasa soprană Narcisa Brumar.
Absolventă a Facultăţii de Muzică din Timişoara, artista a obţinut Premiul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor (2003), Premiul al II-lea şi bursa de studiu a Asociatiei CEE Musiktheater, Viena şi al Deutsche Bank, Viena (2003-2004-2005-2006), Premiul al II-lea la Concursul Internaţional de Canto de la Verivers, Belgia – 2005.
Fiecare dintre cele trei rochii pe care Narcisa Brumar le va purta în rolul Violetta Valéry în primele acte ale capodoperei lui Giuseppe Verdi este croită din 9 m de material preţios, cu 5 straturi peste crinolina de epocă, 5 m de broderie, paiete şi cristale, iar splendida ei rochie roşie de bal este împodobită cu camelii.  
Pentru rolul Alfredo Germont a fost invitat Stelian Negoescu (Craiova), iar Giorgio Germont îl are interpret pe Dan Patacă. Gabriella Varvari (Flora Bervoix), Crina Vezentan (Annina), Octavian Vlaicu, Bogdan Zahariea, Remus Alăzăroaie, Iulian Ioan Iosip fac parte din excelenta distribuţie a serii.

Opera Traviata a fost montată încă în prima stagiune a scenei lirice timişorene,  în 1947, fiind a doua premieră după Aida, în regia ilustrei Aca de Barbu, secondată de Eugen Gropşianu.  La conducerea muzicală s-a aflat Herman Klee. De atunci până astăzi, rolul Violetta  Valéry a fost interpretat la Opera Naţională Română din Timişoara de cca 100 de soliste fiind un titlul jucat de peste 500 de ori. Printre celebrele predecesoare ale  Narcisei Brumar în rolul principal  s-au aflat sopranele  Virgina Zeani, Elena Moşuc, Felicia Filip,  Carmen Gurban Tatiana Lisnic şi Amelia Benvenutti de la Scala din Milano.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.