Romanii se declara mai degraba multumiti cu viata lor decat nemultumiti!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 23.02.2016 14:05 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Institutul de Studii Sociale şi Politice a efectuat un sondaj telefonic reprezentativ la nivel naţional al carui scop a fost identificarea principalelor probleme cu care se confrunta electoratul şi analiza intenţiilor de vot ale romanilor.
Corupţia, drumurile ce lasa de dorit şi lipsa locurilor de munca sunt principalele trei probleme cu care se confrunta cea mai mare parte a electoratului din Romania.

Totuşi, la nivel general, romanii se declara mai degraba mulţumiţi cu viaţa lor decat nemulţumiţi, deşi susţin ca lucrurile in Romania se indreapta cu precadere intr-o direcţie greşita.
Pentru ca ţara sa se indrepte in direcţia corecta ar trebui ca politicienii sa se ocupe de dezvoltarea economiei, creşterea calitaţii serviciilor medicale şi de crearea unor noi locuri de munca.

In ceea ce priveşte comportamentul de vot din 2016, peste o treime dintre respondenţi au declarat ca inca nu s-au hotarat cu cine vor vota, iar aproximativ 15% nu işi vor exercita dreptul de vot in niciuna dintre ocazii.
Dintre romanii care şi-au exprimat intenţia de vot şi au preferinţe clare, 48% au afirmat ca vor vota cu candidaţii PSD, iar 39% cu reprezentanţii PNL la alegerile locale.
Peste o treime dintre alegatorii intervievaţi (36%) nu pot aprecia ce partid va caştiga urmatoarele alegeri legislative, 35% dintre participaţii la studiu considera ca alegerile legislative vor fi caştigate de candidaţii PSD, iar 27% de catre cei ai PNL.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.