Romanismul de ieri si de azi, de la rasul sanatos si gestul buf, la sarcasmul monden...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 26.02.2017 13:31 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

O capodopera interbelica intr-o admirabila distribuţie: spectatorii timişoreni pentru care teatrul este  sinonim cu marile sale vedete o vor revedea pe Florina Cercel jucand rolul rolul Anetei Duduleanu  intr-o noua montare a piesei ”Gaiţele”, de Al. Kiritescu.
Unica reprezentaţie a spectacolului in aceasta stagiune la Timişoara va avea loc in 10  aprilie 2017,  de la ora 20, pe scena Operei Naţionale Romane.
Florina Cercel ii va avea alaturi, in distribuţie, pe Carmen Tanase, Virginia Rogin, Carmen Ionescu, Ioana Farcaş, Antonia Ionescu, Ana Maria Carablais, Maria Nicola, Mircea Silaghi, Liviu Cheloiu şi Sebastian Balaşoiu, intr-un decor imaginat de Mc Ranin.
Brilianta piesa despre romanismul de ieri si de azi, cu savuroase replici in care comicul devine un  adevarat torent de nuante, de la umorul frust la tachinarea fina, de la rasul sanatos si gestul buf, la  sarcasmul monden, “Gaiţele” sau ”Cuibul de viespi” este o satira sociala in care, marturisea autorul  ei,“ m-am straduit, cu adevar şi manie, sa demasc lumea putreda ce mi se dezvaluise in toata hada ei  goliciune”.
Biletele pentru acest spectacol au, in funcţie de locuri, preţuri 80 sau de 100 de lei şi s-au pus in  vanzare la Agenţia Operei.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.